Twitter güvenlik liderleri şirketten ayrılıyor

Twitter

Yeni Twitter CEO’su Parag Agrawal, şirketin liderliğinde yaşanan gelişmeleri duyurdu. Geçen ay mühendislik ve tasarım şeflerini görevden alan Agrawal, güvenlik ekibi için yeni liderler getiriyor. İşte detaylar.

Şirket, The New York Times’a eski güvenlik başkanı Peiter Zatko’nun ayrıldığını, baş bilgi güvenliği sorumlusu Rinki Sethi’nin ise önümüzdeki haftalarda Twitter’dan ayrılacağını doğruladı. Agrawal’ın bu hafta çalışanlara, personel değişiminde yapılan kararların “kuruluşun nasıl yönetildiğine” bakılarak verildiğini belirtti. Twitter, hacker topluluğunda “Mudge” olarak bilinen Zatko’yu, birçok yüksek profilli hesabı tehlikeye atan bir olayın ardından Kasım 2020’de işe almıştı.

Twitter güvenlik liderleri şirketten ayrılıyor

Eski bir IBM bilgi güvenliği başkan yardımcısı olan Sethi de Temmuz 2020 Bitcoin hackinin ardından şirkete katıldı. Times’a göre, Twitter’ın gizlilik mühendisliği başkanı Lea Kissner, Sethi’nin eski pozisyonunu geçici olarak devralıyor.

Daha önce teknik direktör olan Agrawal, Kasım ayı sonlarında Jack Dorsey’den CEO makamını devraldıktan sonra Twitter’ı yeniden şekillendirmek için çok zaman harcadı. Ertesi ay, eski mühendislik ve tasarım başkanları Michael Montano ve Dantley Davis, “Twitter’ı hedeflerine ulaştırmak” için görevden alındı. Twitter da yeni yılın gelmesiyle bünyesine bir çok değişiklik kattı diyebiliriz. Şirket personel değişimlerinden tutun uygulama bünyesindeki güncellemelere kadar bir çok konuda yenilik getiriyor. Profil fotoğraflarını NFT yapabilmek de bu uygulamalardan biri diyebiliriz. Ancak bu özellik henüz ülkemize gelmedi.

Tatilbudur blokzincir ekosistemine ilk adımını Tatil Token ile atıyor