Oyak Renault üretimi durdurma kararı verdi!

renault captur 5

Bursa’da üretim yapan Oyak Renault bir süreliğine üretime ara verme kararı aldı. İşte haberin detayları.

Oyak Renault üretimi durdurma kararı verdi! Bildiğiniz gibi pandemi ile beraber pek çok anlamda zorluklar yaşamaya başladık. Sağlık ve ekonomi bu zorlukların başlıcaları. Ayrıca ansızın çıkan çip krizi, otomotiv devlerini de zorluyor. Hatta sık sık üretime ara veren şirketlerin haberlerini sizlere verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Şimdiki haber ise yabancı değil, ülkemizden geliyor. Detayları haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.

Oyak Renault üretimi durdurma kararı verdi!

Türkiye’nin Bursa ilinde üretim yapan Oyak Renault, şok bir karara imza attı. Şirket içinden gelen haberlere göre firma bir süreliğine üretimi durdurma kararı aldı.

renault clio 6

Bu süre 15 günle sınırlandırılırken kriz devam ederse sürenin uzayabileceği aktarılan bilgiler arasında. Ayrıca ülkemizde zaten yüksek olan araç fiyatları, üretim yapılamazsa Renault özelinde yükselmeye devam edebilir. Tabii bu şu anda bizim isteyeceğimiz son şey. Çünkü demin de ifade ettiğimiz gibi ülkemizdeki sıfır araç fiyatları zaten yeteri kadar yüksek seviyelerde.

Oyak Renault bu kararı üçüncü kez vermek zorunda kaldı. Henüz firmadan resmi bir açıklama yapılmasa da kararın çalışanlara duyurulduğu biliniyor. Fabrikanın mekanik bölümünde çalışmalar devam ederken otomobil üretimi için biraz beklenecek. Umarız Oyak Renault üretime devam etmek için çok fazla beklemek zorunda kalmaz. Çünkü Oyak Renault ülkemizdeki otomotiv sektörü için önemli bir anlam taşıyor.

Tatilbudur blokzincir ekosistemine ilk adımını Tatil Token ile atıyor