Twitter, çalışanlarına Elon Musk anlaşması hakkında tweet atmamalarını söyledi

Twitter, çalışanlarına Elon Musk anlaşması hakkında tweet atmamalarını söyledi

Elon Musk’ın Twitter platformuna yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşma teklifinin ardından satın alma çalışmaları başlamıştı. Ancak bu durum değişiyor. İşte detaylar.

Çalışanlara Elon Musk ile olan anlaşma hakkında kamuoyuna açıklama yapmamaları talimatı verildi. Twitter genel danışmanı tarafından elde edilen dahili bir not, çalışanların “Tweet atmaktan veya birleşme sözleşmesi hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmaları” gerektiğini söylüyor. Aşağıda tam olarak okuyabileceğiniz not, birleşmenin devam eden bir hukuki mesele olduğunu belirtiyor. Musk’ın ekibi, şirketin platformundaki botların sayısı hakkında bilgi “sağlayamadığını veya vermeyi reddettiğini” iddia ediyor. Twitter yönetim kurulu, anlaşmanın başlangıçta kararlaştırıldığı gibi devam etmesini sağlamak için Musk’a dava açtığını duyurdu.

Twitter, çalışanlarına Elon Musk anlaşması hakkında tweet atmamalarını söyledi

Cuma günü Musk’ın anlaşmadan çekilmek istediği haberi çıktıktan sonra, Twitter çalışanları durum hakkında çabucak oldukça komik tweetler attılar. İşte Twitter’ın genel danışmanı Sean Edgett’in Cuma günü personele gönderdiği not:

Takım, Bugün Elon Musk’tan sözde bir fesih bildirimi aldık ve şirket kurulu yanıt olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı: “Şirket Yönetim Kurulu, Bay Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor. Delaware Kançılarya Mahkemesi’nde galip geleceğimizden eminiz.” Bunun devam eden bir yasal mesele olduğu göz önüne alındığında, birleşme sözleşmesi hakkında Tweetlemekten, Gevşetmekten veya herhangi bir yorum paylaşmaktan kaçınmalısınız. Mümkün olduğunda bilgi paylaşmaya devam edeceğiz, ancak bu arada paylaşabileceklerimiz konusunda çok sınırlı olacağımızı lütfen bilin.”

Google Pixel 6 sorunları, kullanıcıları tamamen firmadan kaçırabilir