Twitter dislike butonu için Musk harekete geçti!

Twitter

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının yankıları devam ediyor. Elon Musk şimdi de dislike butonu için harekete geçmiş durumda. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Twitter dislike butonu için Musk harekete geçti! Bildiğiniz üzere büyük sosyal medya platformları, yıl içerisinde onlarca özelliği test eder ancak genel itibariyle bunlardan bir tanesini ya yaygın kullanıma sunar ya da onu bile yapmazlar. Yani bir sosyal medya devinin heyecan yaratan bir özelliği test etmesi, o özelliğin kullanıma sunulacağı manasına gelmez çoğu kez. Ancak bu defa öyle olmayacak gibi görünüyor.

Twitter mavi tik

Ünlü sosyal medya platformu Twitter, daha önce kısıtlı bir iOS kullanıcı grubuyla, “dislike” benzeri bir butonu test etmişti. Bu özellik, Twitter’da paylaşılan bir gönderiye yapılan yorumlara, diğer kullanıcıların eksi puan vermesi mantığına dayanıyor. Bununla birlikte, bu puanlamayı sadece o yorumu yapanlar görebiliyor.

Twitter, platformundaki nefret söylemini azaltmak için yeni bir yol izliyor

Twitter dislike butonu için Musk harekete geçti!

Bir gönderinin kaç eksi değerlendirme aldığını, asıl gönderiyi yapan yani tweet’ine cevap yazılan kişi de dahil olmak üzere yorumu puanlanan kullanıcının dışındaki kimse göremiyor. Elbette ki bu durum, özelliğin şu an ki hali. Ancak bu haliyle teste tabi tutulan özellik, test grubundaki kullanıcılardan oldukça iyi geri bildirimler almış olacak ki Twitter test grubunu önemli bir büyüklüğe çıkaracağını ve burada da güzel geri bildirimler alınması halinde kalıcı olarak tüm kullanıcıların beğenisine sunacağını açıkladı.

Twitter çalışanlar tarafından dava edildi

Elbette Twitter’da böylesi bir yenilik görmek, uzun zamandır benzer bir kullanım tecrübesi sunan sitenin değişik bir havaya bürünmesi açısından güzel. Bununla birlikte özelliğin özellikle eksi puan sayısının başkaları tarafından da görülmesi açısından güncellenip güncellenmeyeceği büyük merak konusu.

HBO, Westworld hayranlarını üzdü