Twitter cevaplama özelliği değişti: Tacizler azaltılacak!

Twitter şifre

Twitter’ın atılan Tweetlere cevap verebilecek kişileri belirleme özelliği olarak da bilinen Twitter cevaplama özelliği çok büyük bir değişim geçirecek. Özellikle de bununla tacizler önlenmek isteniyor.

Twitter cevaplama özelliği iOS için de yayınladı ve kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara geleceği ifade ediliyordu. Böylece şirket, taciz konusunda önemli bir mesafe almak istiyor. Twitter’ın web sitesi ve uygulamaları için yayınlanan özellik, kimlerin cevap verebileceğini 3 farklı seçenekte topluyor. Böylece hiçbir sorun yaşamadan uygulamayı kullanmak mümkün hale geliyor.

Twitter yeni güvenlik önlemleri kapsamlı hale getirildi

Her gün çok fazla tweet atılıyor ve bunların önemli bir bölümü ya cevaplanıyor yada retweet ediliyor. Böyle bir durumda atılan tweetleri ayırmak çok büyük bir öneme sahip oluyor. Peki twitter bu özelliği nasıl kullandıracak?

Twitter cevaplama özelliği

Tweete kimlerin cevap verebileceğini üç farklı şekilde belirlenecek. Bunlar; herkes, takip ettiğin kişiler ve yalnızca bahsettiğin kişiler gibi seçeneklerden oluşacak. Seçtiğiniz cevap verme türüne göre sonuçlar alacaksınız. Eğer her kes derseniz, Twitter içerisindeki bütün herkes bunlara cevap verebilir. Takip ettiğin kişiler seçeneğini tercih etmeniz halinde yalnızca takipçileriniz buna cevap verebilecek.

Twitter yöneticisi Suzanne Xie, “Farklı görüşler halen yorumla birlikte retweetle özelliğiyle paylaşılabiliyor ki bazen orijinal Tweetten daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşabiliyor. Birkaç kez yorumla birlikte yapılan retweetlerde orijinal Tweetten daha fazla beğeni ve görüntülenmeye rastladık hatta bazıların orijinal Tweeti atanın çok daha fazla takipçisi vardı.” diyerek buna farklı bir açıdan bakılması gerektiğini ifade etti. Sizce Twitter tarafından alınan bu karar doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.