Twitter Bizi Neden Gözetliyor?

Twitterın 23 Milyon Kullanıcısı Aslında Robot

Geçtiğimiz hafta Twitter hakkında çıkan olumsuz haberler bu uygulamayı kullanan birçok kullanıcıyı tedirgin etmişti. Peki, Twitter neden bizim uygulamalarımızı gözetliyor?  

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Twitter’ın bilgilerimizi toplayıp kullanma nedeni belli oldu. Twitter bizim bilgilerimizi bize karşı kullanacak ve reklam alanlarında ilgilendiğimiz konularla ilgili gösterimler yapacak. Facebook ve Google’ın daha önce Twitter’ın benzeri yaptığı uygulamalar tepki çekmişti. Hatta bu konuda uzun süren tartışmalar olmuştu fakat Facebook ve Google bu tarz bir yaklaşımdan dolayı kullanıcı kaybı yaşamamıştı.Twitter'da Retweet Revizyonu!

Twitter Kullanıcıları Kullanımı Bırakır mı?

Facebook ve Google’da tıpkı Twitter gibi kullanıcıların bilgilerini kullanarak ilgili reklam gösterimi yapıyor. Google’ın bu konuda çok başarılı olduğunu da belirtmeliyiz.

Geçtiğimiz birkaç yıl önce Google gmail sahiplerine bir bilgilendirme e-postası göndermiş ve verilerimizin kullanılacağı bunun da kullanıcılara reklam gösterimi ile ilgili olduğunu beyan etmişti. Bu e-postayı alan kullanıcılar çok şaşırmış fakat Gmail’ı bırakan kullanıcı olmamıştı. Twitter’ın bu uygulaması da çok tepki çekeceğe benziyor fakat bu konuda kullanıcıların fazla bir şey yapacağı öngörülmüyor.

Samsung Hangi Sektörlerden Çıkma Kararı Aldı!