Twitter bir kararından gizlice caydı

Twitter, doğrulanmamış kullanıcıların gönderebileceği DM sayısını sınırlıyor

Twitter geçtiğimiz günlerde kullanıcıların oturum açmadan tweetleri görmelerine izin vermeyeceğini söylemişti. Şimdi ise bu kararından vazgeçti. İşte tüm detaylar.

Twitter, oturumu kapatan kullanıcılara tweet göstermeyi bırakma kararından birkaç gün sonra kararını değiştirdi. Şimdi bu temel işlevsellik geri dönüyor gibi görünüyor. Birkaç kullanıcı, hesaplarında oturum açmadan bireysel tweet’leri bir kez daha görebildiklerini duyurdu. Bununla birlikte, oturum açmamış olanlar için profiller hala net olarak görüntülenemiyor. Örneğin, bir kullanıcının biyografisi görülebiliyor, ancak tweet akışları görünmüyor. Bu arada, tweet önizlemeleri bazı kişiler için iMessage’da yeniden çalışır halde karşımıza çıkıyor.

Twitter bir kararından gizlice caydı

Platformun sahibi Elon Musk’a göre, oturumu kapatan kullanıcıların tweet’lere erişmesini engellemek “geçici bir acil durum önlemi” idi. “Verileri o kadar çok yağmalıyorduk ki, normal kullanıcılar için hizmetin kalitesini düşürüyordu” açıklamaları yapıldı.

Şirket, her kullanıcının günlük okuyabileceği tweet sayısına neden geçici olarak sınır koyduğuna dair benzer bir açıklama yaptı. Salı günü, yapay zeka modellerini eğitmek için “platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak” için çeşitli Twitter uygulamalarını çökerten bu hamleyi yaptığını söyledi. Twitter, oran sınırlarının o noktada kullanıcıların küçük bir yüzdesini etkilediğini ekledi.

Twitter’ın artık yorum için ulaşılabilecek bir iletişim departmanı yok. Yine de, Meta’nın Threads adlı rakip platformu piyasaya sürmeye başlamasıyla birlikte, herkese açık tweet’ler bir kez daha herkesin görebileceği hale getirildi.

Microsoft, PlayStation 5 Slim’in fiyatını ve çıkış tarihi ortaya çıkardı