3 Temmuz tarihin en sıcak günüydü

3 Temmuz tarihin en sıcak günüydü

ABD Ulusal Çevresel Tahmin Merkezlerine göre, Pazartesi günü meteorologlar kayıtlı tarihteki en sıcak günü belgelediler. 3 Temmuz şu ana kadarki en sıcak gündü. İşte tüm detaylar.

2023’te, küresel sıcaklıkların uydudan izlenmesinin başladığı 1979’dan bu yana ilk kez 17 santigrat dereceyi (62,62 Fahrenheit) geçtiği görüldü. 19. yüzyılın sonlarındaki sıcaklıklar geri geldi. Önceki rekor, dünyanın ortalama sıcaklığının 16.92C’ye yükseldiği Ağustos 2016’da kırılmıştı. 3 temmuz dahil bu hafta, güney ABD, yerel sıcaklıkları bunaltıcı derecede arttı. Antarktika’daki Vernadsky Araştırma Üssü Temmuz’un en yükseği olan 8.7C’yi kaydederken, normalde sıcak havasıyla tanınmayan yerler bile son günlerde ve haftalarda mevsim dışı derecede sıcak oldu.

3 Temmuz tarihin en sıcak günüydü

Bilim insanları, 3 Temmuz için bu artan ısıyı El Niño ve devam eden insan kaynaklı sera gazı emisyonlarının bir kombinasyonuna bağlıyor. Çalışmalar, iklim değişikliğinin her zamankinden daha sık, daha uzun süren ve daha bunaltıcı sıcaklıklara sebep olacağını gösteriyor. İklim araştırmacısı Leon Simons BBC News’e verdiği demeçte, “Güvenilir kayıtlara sahip olduğumuzdan bu yana ilk kez 17C’ye ulaşan ortalama küresel yüzey hava sıcaklığı, ısınan dünyamızda önemli bir sembolik kilometre taşı.” “Artık El Niño’nun daha sıcak aşaması başladığına göre, önümüzdeki 1,5 yıl içinde çok daha fazla günlük, aylık ve yıllık rekor kırmayı bekleyebiliriz.” Artan sıcaklar herkesin hayatını olumsuz yönde etkileyecek. Özellikle kalp hastası olanların dikkat etmesi gerekiyor denebilir.

Microsoft, PlayStation 5 Slim’in fiyatını ve çıkış tarihi ortaya çıkardı