Twitter, 1.500 hesabı kaldırdı!

Twitter Çin COVID politikası protesto haberlerini gizliyor

Elon Musk’ın Twitter platformunu satın almasının ardından troller ciddi bir çaba içinde platform üzerinde huzursuzluk yaratmaya başladı. Bu kapsamda cevap ise sert oldu. İşte detaylar.

Twitter, Elon Musk’ın geçen hafta şirketi devralmasından kısa bir süre sonra koordineli bir trolleme kampanyasının hedefi haline geldi. Şirketin emniyet ve güvenlik şefi Yoel Roth, organize çabanın hedefinin insanları Şirketin politikalarını zayıflattığını düşündürmek olduğunu söyledi. Roth ayrıca şirketin, web sitesinde nefret söyleminde ve nefret dolu davranışlarda artışa neden olan kampanyayı durdurmak için çalıştığını söyledi. Şimdi, yönetici şirketin temizleme çabalarına yönelik bir güncellemeyi tweetledi ve Cumartesi gününden bu yana “ölçülebilir ilerleme” kaydettiğini ve trollemeye dahil olan 1.500’den fazla hesabı kaldırdığını söyledi.

Twitter, 1.500 hesabı kaldırdı!

Roth, bu 1.500 hesabın 1.500 kişiye karşılık gelmediğini açıkladı. Roth, Twitter’daki son trolleme kampanyasıyla ilgili bir güncelleme sağlamanın yanı sıra, web sitesinin zararlı tweet’lerle ilgili politikalarını nasıl uyguladığını nasıl değiştirdiğinden de bahsetti. Şirketin birinci şahıs ve görgü tanığı raporlarına farklı davrandığını açıkladı. Görünüşe göre, şirketin Güven ve Güvenlik organizasyonunun çoğu üyesi, nefret dolu davranış ve yanlış bilgilerle ilgili kuralları çiğneyen hesapları cezalandırma yeteneğini kaybetmiş durumda. Bu olay, 8 Kasım ABD ara seçimlerine birkaç gün kala Twitter’ın yanlış bilgilerin yayılmasını nasıl kontrol altında tutabileceği konusunda çalışanlar arasında endişe uyandırdı. Önümüzdeki dönemde platformu zor günler bekleyebilir.

Elon Musk Twitter kodunu Tesla yazılımcılarına inceletiyor