Huawei nova Y61 özellikleri kesinleşti

nova y61 2

Huawei orta segmentteki model sayısını arttırmaya devam ediyor. Çinli teknoloji devinin bu kapsamdaki son modeli nova Y61 oldu. İşte cihazın özellikleri.

Huawei nova Y61 özellikleri kesinleşti. Geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarında suskun bir görünüm sergileyen Huawei, 2022’nin son çeyreğinde adeta coştu. Ardı ardına yeni telefonlar tanıtan Çinli teknoloji devinin son cihazı nova Y61 oldu.

nova y61 1

Orta segmentin giriş basamağına hitap eden özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken nova Y61 ilk olarak Çin pazarında satışa sunulacak. Geçtiğimiz gün telefonun resmiyet kazanmasıyla birlikte özellikleri de kesinleşmiş oldu.

nova y61 2

Huawei nova Y61 özellikleri kesinleşti

Çinli üreticinin yeni orta segment modeli gücünü 8 çekirdekli bir yongadan alacak. Sistemini 4GB RAM’le destekleyecek olan modelin dahili depolama alanı ise 64GB olacak. Dileyen kullanıcılar için 6GB RAM’e sahip ikinci bir opsiyon da bulunacak.

nova y61

6.52 inçlik HD+ çözünürlükte IPS LCD panel ile gelecek olan telefonda 5MP’lik selfie kamerası yer alacak. Cihazın arka yüzünde ise 50 MP’lik ana kameraya 2 MP’lik makro ve 2MP’lik derinlik kamerası eşlik edecek. Kutudan ilk çıktığında EMUI 12 ile çalışacak olan telefonda Google servisleri yer almayacak.

5000 mAh’lık ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenecek olan nova Y61’de 22.5W’lık hızlı şarj desteği de yer alacak. Yeşil, siyah ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak olan nova Y61’in fiyatı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanmış olacak.

Kanye West Apple Music şoku ile karşı karşıya