Twitch Metallica BlizzCon performansını sansürledi! İşte o görüntüler

Twitch Metallica BlizzCon performansını sansürledi!

Twitch, telif hakkı konusunda gergin olmaktan biraz daha fazla öteye gitti. Hayranlar tarafından merakla beklenen BlizzCon etkinliğinde Metallica telif hakkı iddiaları yüzünden kendi şarkılarını çalamadı.

Grup performansına başladığında “Enter Sandman” parçasını çalmaya başladılar. Yayın hizmeti aniden performansın yerini, akordeon güdümlü bir halk parçası ile değiştirdi. Hayranlar hem şaşırdı hem de durumu komik buldu çünkü Metallica’dan böyle bir şarkı dinlemeyi beklemiyorsunuz. Tüm bu duruma rağmen, dublajlı müzik olmadan çevrimiçi performanstan klipler bulabilirsiniz, ancak eSpor danışmanı Rob Breslau gibi gözlemciler bile telif hakkı hak taleplerinden kaçınmak için tüm kayıtları paylaşmaktan çekiniyorlar.

Twitch Metallica BlizzCon performansını sansürledi! Twitch’in Metallica’nın performansını susturması şaşırtıcı değil. Hizmetteki yayıncılar, 2020 baharında, bazıları eski videolar için olmak üzere, müzik nedeniyle çok sayıda DMCA yayından kaldırma talebi aldı. Twitch, BlizzCon’u yayınlama izni olduğu açıkça görülmesine rağmen, telif hakkından kaçınmak için performanslara sansür uyguladı.

Şaşırtıcı olay, DMCA ve agresif müzik şirketlerinin canlı yayınlar üzerindeki etkilerini gösteriyor. BlizzCon’u yayınlama iznine sahip olan Twitch bile, teorik olarak bir albümden çalmaktan daha güvenli olan canlı bir konser için yasal bir savaşı riske atmaya istekli değildi. Dijital telif hakkı reformları ya da plak şirketlerinde tavırlar değişene kadar bunun gibi daha trajikomik tepkiler görebilirsiniz. Performans gerçekleşirken yayınlanan sansür örneğine bu videodan ulaşabilirsiniz.

Xiaomi RedmiBook Pro piyasaya sunuluyor: İş dünyası için tasarlandı