Microsoft’tan Büyük Destek!

Microsofttan Buyuk Destek

Teknoloji devi Microsoft’un yaptığı açıklama YouTube ve Twitch yayıncılarını çok sevindirdi.

Şirket tarafından yayımlanan Oyun İçeriği Kullanım Kuralları’na uyulması şartıyla destek sözü verildi.

Microsoft'tan Buyuk Destek!

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, YouTube ve Twitch yayıncılarına destek verdiğini resmi olarak açıkladı. Şirket tarafından yayımlanan Oyun İçeriği Kullanım Kuralları’na uyulması durumunda, YouTube’a video yükleyebilecek, Twitch üzerinden canlı yayın yapabilecek ve reklam gelirinizin tamamına sahip olabileceksiniz. Daha önceleri videoların kaldırılması veya paranızın kesilmesi gibi bir durum söz konusu değildi, ancak teknoloji devi izni resmiyete döktü. Tabi bazı kuralları da beraberinde getirdi.

16 tane kural olsa da bunların çoğu genel sağ duyuyla gelen kurallar. Bununla beraber özel kurallar YouTube ve Twitch kullanıcılarının ilgisini çekebilir, işte onlardan bazıları şöyle;

– Hazırladığınız içerik için para talep edemezsiniz. Paralı abonelere özel yayınlar, videolar gibi şeylerin önü tamamen kapanırken, bazı YouTube yayıncılarının ücretli mobil uygulamalarda videolarının yayınlamalarına da engel gelmiş oluyor.

YouTube ve Twitch gibi sitelerle anlaşıp onların kuralları çerçevesinde reklam gelirinizi kazanabilirsiniz.

– İsteğe bağlı bağış tuşlarının bulunduğu sayfalarda videonuzun bulunmasında bir sakınca yok.

Microsoft, videolarında oyunlarının adını kullanmanızı istemiyor. Örnek olarak “Halo [kendi başlığınız]” şeklinde bir video başlığı istemiyor, çünkü müşterilerin kafasının karışmasından endişeleniyor. Bu tip bir kafa karışıklığı yaşayacak müşterilerin varlığına inanmak istemesek de Microsoft oyunu videosu çekecekseniz dikkat etmenizde fayda var. “Halo Oynuyoruz – Bölüm 1″ gibi başlıklar bu sınıra dahil mi belirtilmemiş.

– Müzikler ve ses efektleri konusunda ise üçüncü partiler müzik yaptığı için her zaman kullanamayabileceğinizi belirten Microsoft, oyunun topluluk sitesinde bu tarz bilgilerin yazacağını ve kontrol etmenizde fayda olduğunu söylüyor. Halo 3’ün müziklerinin anlaşma çerçevesinde olduğunu ve kullanılabileceğini de belirtiyor. YouTube ve Twitch yayıncılarının kabusu olan bu saçma telif hakkı ayrılıklarının yeni bir düzenlemeyle ortadan kalkmasını umut ediyoruz.

Eğer Microsoft oyuncularının videoları çekmeyi düşünüyorsanız, bu kurallara uymaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Windows 7, Bu Gece Veda Ediyor!