Tuvalete kamera yerleştiren çalışan yüzyılın sapıklığına imza attı

blizzard1

Activision Blizzard tuvalete kamera yerleştiren çalışan nedeniyle yüzyılın sapıklığı ile karşı karşıya kaldı. Özellikle son dönemlerde bu tür olaylar daha fazla görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Özellikle son dönemlerde taciz ve tecavüz olayları çok fazla gündeme geliyor. Bunun oyun sektöründe daha çok ön planda olması ise düşündürücü olan bir taraf. Call of Duty ve Warcraft gibi oyunların üretimini yapan ve çok ciddi bir şekilde değer kazanan Activision Blizzard ne yazık ki taciz olayları ile çalkalanıyor.

Şirketin bilişim teknolojileri departmanından bir çalışan yüzyılın sapıklığını gerçekleştirdi. Minnesota ofisinde yer alan tuvaletlere kamera yerleştirildi ve böylece çalışanlar sapıkça bir şekilde gözetledi. Bu olay gündeme bomba gibi oturdu.

Tuvalete kamera yerleştiren çalışan işten kovuldu

Şirket içerisinde çalışan Tony Ray Nixon önemli bir suça imza atmış oldu. Kendisi hakkında gizliliğe müdahale suçu yöneltildi. Bu suçunu itiraf ettikten sonra hapis cezası aldı. Cezası ise şimdilik ertelendi. Şartlı tahliye alan bu çalışan cinsel saldırı suçlusu olarak görülüyor.

Tuvalete kamera yerleştiren çalışan

Ortaya çıkan detaylara göre 23 Ağustos 2018 günü bir çalışanın tuvalete kamera yerleştirdiğinin anlaşıldığı ifade edildi. Ekipler soruşturma esnasında şirketin böyle bir olaydan haberdar olup olmadığını görmeye çalıştı. Lavaboların altına yerleştirilmiş olan iki kamera tespit edildi ve bunun şirket bilgisi dahilinde olmadığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan yetkilileri Activision, EA ve Take-Two hisseleri satın aldı

Tony Ray Nixon kısa bir süre içerisinde bu videoları sildiğini söyledi. Kendisinin tiksindirici davranışı nedeniyle şirket bağları kesildi. Birçok markadan bu tür taciz haberleri gelmeye devam edecek gibi görünüyor.