Suudi Arabistan yetkilileri Activision, EA ve Take-Two hisseleri satın aldı

Suudi Arabistan yetkilileri Activision, EA ve Take-Two hisseleri satın aldı

Suudi Arabistan, video oyun sektörüne yönelik yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Eurogamer’da yer alan bilgilere göre Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın Başkan olduğu Suudi Kamu Yatırım Fonu (PIF), oyun dünyasının devleri arasında gösterilen Activision Blizzard, EA Games ve Take-Two şirketlerine toplamda 3.3 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirerek hisse sahibi oldu.

Yatırımların geçtiğimiz senenin dördüncü çeyreği itibarıyla yapıldığı, ama yeni gün ışığına çıktığı belirtildi. İsterseniz yapılan harcamalar üzerine biraz daha detay verelim.

Suudiler, Call of Duty gibi büyük bir markayı elinde bulunduran Activision Blizzard’a 1.3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmiş.

FIFA, Battlefield ve Need for Speed gibi serileri elinde bulunduran EA Games’e ödenen para ise, 1 milyar dolar.

Öte yandan, GTA serisiyle tüm dünyayı kasıp kavuran Take-Two’ya da 825 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilmiş.

Suudi Arabistan yetkilileri Activision, EA ve Take-Two hisseleri satın aldı

Tabii Suudilerin daha önce de oyun dünyasına yönelik yatırımlar yaptığını söylemek gerekli. Geçtiğimiz kasım ayında Japonların ünlü oyun firması SNK’nın da büyük bir kısmını almışlardı. Ek olarak League of Legends da dahil pek çok oyun ligi için de sponsorluk çalışmaları yapılmıştı.

Suudilerin farklı teknoloji firmaları için de pek çok yatırımı bulunuyor. Bu kadar yatarım, haliyle ileriye yönelik planlar dahilinde yapılıyordur, ama öte yandan oyun severler de endişeli diyebiliriz. Zira insan hakları konusu ve son yıllarda yaşanan şok edici gelişmeler sebebiyle Arabistan’a pek de güvenle bakılmıyor.

Logitech M190 kablosuz mouse: İki elde de kullanıma uygun