Yapay zeka, Amazon’daki ürün yorumlarını özetleyecek

Amazon fiyat arttırmak için gizli bir algoritma kullanıyormuş!

Amazon, e-ticaret sitesindeki deneyimi geliştirmek için ürünlerdeki kullanıcı yorumlarını özetleyen bir yapay zekayı devreye sokuyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi yapay zeka haline gelmiş durumda. OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka programı ChatGPT’nin gördüğü büyük ilgi neredeyse tüm şirketlerin odağını bu alana çevirdi. Son dönemde yaşanan bu değişim rüzgarına kapılarak yapay zekayı gelecek planlarına dahil eden şirketlerden biri de Amazon oldu. Şirket, özellikle e-ticaret platformuna yapay zeka teknolojilerini hızla entegre etmek için önemli adımlar atıyor.

Hatırlarsanız Amazon’un e-ticaret platformundaki arama bölümünü daha geliştirmek için yapay zeka teknolojilerini bu alanda devreye sokmayı planladığını kısa süre önce sizlerle paylaşmıştık. Ancak görünen o ki platformda yapay zekanın devreye girdiği tek alan arama bölümü olmayacak. Bundan sonra ürün yorumları bölümünde de yapay zeka kullanıcıların yardımına koşacak.

Amazon toplu işten çıkarımlara başladı

İlk olarak Fortress Brand CEO’su Mark Wieczorek tarafından fark edilen ve gündeme taşınan bu yeni sistemde, Amazon’un yapay zeka programı ürünlerin altındaki yorumları inceleyerek, bu yorumların bir özetini çıkarıyor. Böylece alış veriş yapan kullanıcıların baktıkları ürünler hakkında daha iyi bir fikir sahibi olmak için uzun uzun yorumları incelemesine gerek kalmıyor. Yapay zeka, yorumların toplamının bir özetini çıkararak bu süreci kayda değer ölçüde kısaltıyor. Bu sayede kullanıcıların çok daha hızlı alış veriş yapabileceğine dikkat çekiliyor.

Bu yapay zeka destekli yorum özetleri şimdilik belli başlı ürünlerde ve bölgelerde kullanıma sunulmuş durumda. Ancak önümüzdeki günlerde çok daha geniş bir ölçekte uygulamaya konulması bekleniyor.

Redmi 12 resmi olarak tanıtıldı