Türkiye’de vakaların arttığı iller belli oldu: Sağlık Bakanlığı endişeli!

Koronavirüsten korunmak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye’de vakaların arttığı iller açıklandı. Rakamlara genel olarak bakıldığında gerçekten de fazlasıyla ürkütücü olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle de son zamanlarda Türkiye’de vakaların arttığı iller panik yaratıyor. Ancak bazı yerlerde durum daha parlak. Mesela; Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl gibi illerde vaka sayıları yüzde 49 oranına kadar düştü. Böylece bulaş riski büyük oranda ortadan kalkmış oldu.

Her defasında maske kullanma ve sosyal mesafe uyarılarında bulunan Sağlık Bakanlığı, aynı zamanda düzenli veriler paylaşıyor. Bu verilerden bir tanesi de vaka sayılarının hangi illerde daha fazla artış gösterdiği ile ilgili. Peki hangi illerde korkunç bir artış yaşandı.

Bu 5 ilde yaşayanlar dikkat etmeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bir tweet paylaşımına göre Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale gibi illerde vaka sayıları büyük oranda artış gösterdi. Mesela sadece Bilecik ilinde bile vaka artış oranı yüzde 68 oranında gerçekleşti.

Türkiye'de vakaların arttığı iller
Sağlık Bakanlığı resmi verilerine göre koronavirüs vaka sayısı 2,6 milyon seviyelerine kadar ulaştı. Ayrıca Türkiye genelinde 2,6 milyon kişi bu hastalığa yakalandı. Türkiye’de bugüne kadar 27 bin kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Bu rakamların her geçen gün daha fazla artış göstermesinden endişe ediliyor.

Koronavirüs Türkiye’de mutasyon geçirdi: Nasıl etki edecek?

Sağlık Bakanlığı özellikle de vaka sayısının sert yükseliş gösterdiği illerde tedbir ve kısıtlamalara uyum çağrısı yaptı. Ayrıca bu iller ile alakalı büyük bir endişe duyulduğu ifade edildi. Aile ve akraba ziyaretlerinin bu tür vaka artışlarında önemli rol oynadığı düşünülüyor. Peki sizce Türkiye’de başka hangi illerde vaka sayıları artabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.