Türkiye’de kuraklık süper bilgisayarlar ile ölçüldü: Bu işin sonu çok fena

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Türkiye’de kuraklık süper bilgisayarlar yardımı ile ölçüldü. Özellikle önümüzdeki 100 yıl içerisinde kuraklığın çok daha ciddi boyutlara ulaşacağı ifade ediliyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

2100 yılına geldiğimizde Dünya’nın nasıl bir yer olacağı hepimizin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. Özellikle kuraklığın artması bu soru işaretini daha fazla artırdı. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa Avrupa ve Türkiye için tablo hiç iç açıcı değil.

Avrupa’da yaşanan şiddetli yağışlar ve fırtına bilim insanlarına göre 2100 yılında da devam edecek. Devasa yağışlar nedeniyle yaşanan zarar ise en az 7 kat daha fazla artacak. Hatırlayacağınız üzere Avrupa’da şu sıralar yaşanan yağış felaketi nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’de kuraklık süper bilgisayarlar yardımıyla hesaplandı

Avrupa’da yağışlar nedeniyle can ve mal kayıpları giderek artarken Türkiye’de tablo çok daha farklı olacak. Özellikle Türkiye’yi de içine alan Akdeniz iklimi 2100 yılında çok sert bir kulaklık ile karşı karşıya kalacak.

Türkiye'de kuraklık süper bilgisayarlar

Bu kuraklık süper bilgisayarlar ile ölçüldü. Her ne kadar kuraklık tehlikesi Avrupa için görülmese bile yine de Türkiye’yi sert etkileyecek. 2100 yılında kuraklık ile birlikte su kıtlığı ortaya çıkacak. Yapılan bu tahminler 2100 yılına kadar gerçekleşecek gibi görünüyor.

İklim değişikliği araştırmaları erkekleri suçluyor: Kadınlar daha masum çıktı

Avrupa’da her ne kadar sert yağışların yağacağı ifade edilse bile yine de bu, kuraklık olmayacağı anlamına gelmiyor. Herhangi bir yerde sert yağışlar meydana gelirse orası da kurak kalabilir. Kısacası gelecek için tahminler oldukça karamsar. Peki sizin kuraklık ile ilgili tahminleriniz neler? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.