Mars’tan ümit kesilmedi

Mars

Yapılan araştırmalar için dünyanın alternatifi olarak Görülen Mars’da su bulundu. Buzun altında 20 kilometrelik bir alanı kaplayan su insanın hayatını sürdürebileceği bir keşif olarak görülüyor.

Elon Musk‘ın Mars hayalinin gerçekleşme ihtimali var mı? Bu komşu gezegende koloni kurma hayaliyle yaşayan Elon Musk’ı sevindirecek haber geldi. Tabii ki, sadece Elon Musk’ı değil tüm insanlığın umutlarını yeşerten bir haber geldi. Gezegende bulunan buz kütlesinin altında 20 kilometrelik bir alanda su kütlesi yer alıyor. Bulunan su kütlesi uzay bilimcileri tarafından gezegende çok daha fazla su bulunabileceğini belirtti.

mars da su

Mars’da Gelecek İçin Ümit Var

Kızıl gezegen’de hayat olabileceği umudu bu keşifle daha da arttı. Yapılan araştırmalarda gezegende yaklaşık 3,6 milyar yıl önce geniş su alanlarının olduğu saptanmış ancak zamanla kuraklık ile bu su alanlarının yok olduğu belirlenmişti. Bir nevi dünyanın geleceğini andıran gezegende bulunan bu su kütlesi yapılacak olan araştırmalar ile daha fazla tüketilebilir suyun olabileceğini gösteriyor. İtalyan Ulusal Astrofizik Enstisüsü’nden Profesör Roberto Orosei, “Açık mavi olarak görünen alttan gelen yansımalar yüzeydeki yansımalardan daha güçlü. Bu da suyun varlığına işaret ediyor” dedi.

Yapılacak olan keşifler için de umut biraz daha arttı. Elon Musk  SpaceX’in enerji, madencilik ve yaşam destek sistemlerinin yerleştirilmesini 2022 yılında tamamlayı hedefliyordu. Bu tarihten iki yıl sonra mürettebat taşıyan ilk uzay gemisinin Mars’a ulaşacağını belirten Musk, “Akabinde de artık Mars’taki yerleşim giderek genişleyecek” demişti.

Huawei Çin’de rakip tanımıyor