Türkiye’de kimler fabrika kuracak?

Xiaomi telefonlar

Şu sıralar ülkemizde üretim için kolları sıvayan akıllı telefon üreticilerini sizler için bir araya getirdik. İşte Türkiye’de kimler fabrika kuracak sorusunun yanıtı.

Son dönemde peşi sıra pek çok üretici Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacağını duyurdu. Peki bu isimler kimler?

Hatırlanacağı üzere ilk resmi duyuru Oppo’dan gelmişti. Oppo’nun hemen akabinde Samsung da ülkemizde üretim yapacağını açıkladı. Sonrasında ise adeta Türkiye’de üretim için bir göç başladı.

Türkiye’de üretim yapacak olan isimlere verilecek olan teşvikler sayesinde pek çok küresel üretici ülkemizde akıllı telefon üretmek için kolları sıvamış durumda. Elbette bu durumun pek çok farklı nedeni var.

En büyük nedenlerden birisi de Türkiye’nin Avrupa’ya açılan bir kapı niteliğinde olması. Malum, Çin’den Avrupa’ya telefon göndermenin lojistik yükü hayli fazla. Fakat söz konusu Türkiye olduğunda iş tamamen değişiyor.

Türkiye’de kimler fabrika kuracak?

Şimdi gelelim ülkemizde fabrika kuracak olan üreticilere. Az önce de belirttiğimiz üzere Samsung ve Oppo zaten bu işte öncü isimlerdi. Sonradan bunlara Xiaomi başta olmak üzere, TCL ve Vivo gibi isimler de eklendi.

Önümüzdeki süreçte Avrupa’ya açılmayı planlayan yeni üreticilerin de ilk durağının Türkiye olacağı tahmin ediliyor. İşin güzel yanı ise bu üretimin kullanıcıların cebine de yansıyacak olması. Büyük bir ihtimalle Türkiye’de yapılacak olan yatırımlarla daha ucuza telefon almamız mümkün olacak.

Oppo A15s farklı depolama seçenekleriyle karşınızda