Casio, yeni Pac-Man temalı saatini duyurdu

Casio, yeni Pac-Man temalı saatini duyurdu

Casio, Bandai Namco ile ortaklaşa bir saat tasarladı. Bu saat ve 70’lerin sonu ve 80’lerin başındaki iki dijital klasiğe saygı duruşunda bulunuyor. Casio’nun yeni saati, Pac-Man oyunundan esinlenilmiş.

Casio daha öncelerde kronometre, dijital alarm ve takvim özellikleri sunan F-10 isimli bir cihaz sunmuştu. Söz konusu saat o zamanlar satın alabileceğiniz en gelişmiş saatlerden biriydi. Saat, belki de en çok 1979 yapımı Alien filmindeki Ripley ve diğer karakterlerin taktığı saat olmasıyla ün kazanmıştı.

Casio, yeni Pac-Man temalı saatini duyurdu

A100WEPC seri numraları yeni saat aynı dört düğmeli düzen geliyor. Bu sefer ilham Pac-Man oyunundan alınmış. Saat kadranında Pac-Man ve hayalet karakterler karşımıza çıkıyor. Ortadaki aydınlatıcı logosu Pac-Man yazı tipiyle işlenmiş. Pac-Man oyun ekranı saatin yüz tasarımda karşımıza çıkıyor. Saat, Pac-Man karakterlerini ve oyun skor ekranını içeren özel ambalaj ile birlikte gelir.

Casio’nun bu yeni saati Pac-Man temalı ilk saat değil, çünkü daha önce piyasaya sürülen 79$’lık Timex T80 x Pac-Man retro ünvanını da taşıyor. Ancak Casio, aynı döneme ait bir saat tasarımıyla eşleştirdiği için, oyunun hayranları için belki biraz daha arzu edilebilir.

Geçen ay piyasaya çıkan baz AW100WE modeli, suya dayanıklılık, 1/10 saniyelik kronometre, günlük alarm, saat başı sinyali, otomatik takvim ve LED ışığı sunuyor. Saatin ilk olarak Ağustos ayında Japonya’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Henüz ülkemize gelinirliği hakkında bir bilgi yok.