Türkiye uçan araçlarda dünya devi olabilir mi? Ulaştırma Bakanı açıkladı

Uçan araba yapımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye uçan araçlarda iyi bir noktaya gelebilir açıklamaları yaptı. Hadi gelin hem onun açıklamalarına hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Türkiye uçan araçlarda dünya devi olabilir iddiası kulağa biraz abartılı gelebilir. Yapılan bazı açıklamalarda Türkiye’nin aslında hava taşımacılığı alanında iyi bir konumda olduğu ifade edildi. Zaten öncelikli olarak vurgulanan konu havayolu kargoculuğu ile ilgiliydi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı öncelikle 2019 yılı sonu itibarıyla Dünya hava kargo firmaları arasında Türkiye’nin 6. sıraya yükseldiğini ifade etti. Bu rakamlar muhtemelen bakan için cesaretlendirici görünüyor. Ancak özellikle küresel çapta çok büyük rakiplerin olduğunu söylemek gerekiyor.

Uçan taksiler hayatımızın önemli bir parçası olacak

Önümüzdeki 10 yılı öngörmek konusuna sahip konferans açılışını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, “insansız hava araçlarının çok daha fazla gelişeceğini göreceğiz.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca ona göre akıllı ve otonom ulaşım sistemleri büyük oranda yaygınlaşacak.

Türkiye uçan araçlarda

Türkiye eğer küresel kargoculuğu uçan araçlarla yapabilirse bu ona büyük bir artı kazandıracak. Fakat bunun için hem donanımsal hem yazılımsal açıdan büyük bir çalışma gerekiyor. Uber gibi büyük şirketler başta olmak üzere neredeyse tüm taşımacılık firmaları bu alanda çalışma yürütüyor.

Hyundai uçan araba sözü verdi: Uçur bizi Hyundai!

Tüm bunlara ek olarak Amazon ve Google yine benzer uçan araç projelerine sahip. Musk ise geleceğin uçan araçlarda değil yer altındaki tünellerde olduğunu düşünüyor. Yani işin açıkçası işler tahmin edilenden çok daha karışık. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Türkiye gerçekten de uçan araç alanında lider olabilir mi?