Türkiye Kpop hakkında en çok tweet atan 14. ülke

BTS grubua karşı ırkçı karikatür hayranları ayağa kaldırdı

Bir rekor yılı daha: Kpop hakkında 2021’de 7,8 milyar tweet atıldı, Türkiye ilk 15 Kpop ülkesi arasında

2021’de 7,8 milyar küresel çapta atılan tweet ile Kore popu yani Kpop , 2020’deki 6,7 milyar Tweetlik rekorunu kırarak gücünü Twitter’da bir kez daha gösterdi. Küresel tweet sayılarında %16’lık kayda değer bir artış kaydeden #KpopTwitter sohbetleri 2021’de daha çeşitli ve canlı hale geldi.

2021, Twitter’da hayranlarıyla güçlü bağlar kuran ENHYPEN, Stray Kids, aespa ve ITZY gibi genç sanatçılar için heyecan verici bir yıldı. Peru, Kolombiya, Singapur ve Ekvador’un 2021’de en fazla K-pop hayranına sahip ilk 20 ülkesinde yer aldığını, birçok ülkede hayranların büyüdüğünü gördük. Ayrıca, müziğin ötesinde Kore kültürüne artan ilgi sonucunda oluşan popülarite ile sohbetler genişledi.

Twitter’ın analizi, K-pop hakkında en çok Tweet atan 20 ülkeyi, en çok K-pop hayranı olan İlk 20 ülkeyi ve ayrıca yükselen K-pop sanatçılarını bizlere sunuyor. Rakamlar Türkiye’de de K-pop çılgınlığının günden güne büyüdüğünü ve bu çılgınlığın Twitter’a da yansıdığını kanıtlar nitelikte. Türkiye, K-pop hakkında en çok tweetleyen ilk 20 ülke arasında yer alırken, Türkiye’de en çok konuşulan K-pop grubu ise BT olduğunu görüyoruz. BTS’yi EXO ve Stray Kids takip ediyor.

Kpop

K-pop hakkında en çok tweetleyen 20 ülke

  1. Endonezya
  2. Filipinler
  3. Güney Kore
  4. Tayland
  5. ABD
  6. Meksika
  7. Malezya
  8. Brezilya
  9. Hindistan
  10. Japonya
  11. Peru
  12. Arjantin
  13. Vietnam
  14. Türkiye
  15. Şili
  16. Kolombiya
  17. Singapur
  18. Fransa
  19. Ekvator
  20. Kanada

Tutkulu ve aktif hayranlarından oluşan bir toplulukla Endonezya, art arda ikinci yıl en çok sayıda K-pop Tweeti için listenin başında yer alıyor. Çılgın K-pop hayranlarıyla listede Türkiye’yi 11’de görebiliriz.

Kpop

En çok K-pop fanına sahip 20 ülke

  1. Endonezya
  2. Japonya
  3. Filipinler
  4. Güney Kore
  5. ABD
  6. Tayland
  7. Brezilya
  8. Meksika
  9. Hindistan
  10. Malezya
  11. Türkiye
  12. Arjantin
  13. Vietnam
  14. Peru
  15. Kolombiya
  16. şili
  17. Kanada
  18. Fransa
  19. Singapur
  20. Ekvator

BTS: Tabii globalde ve Türkiye’de yine zirvede

Geleneksel olarak, dünya çapında K-pop sanatçıları hakkında en çok tweet atılanlara baktığımızda BTS zirvede. NCT ve ENHYPEN bu listenin yükselen yıldızları. Türkiye’de de durum değişik değil, BTS yine en tepede.

Kpop

Türkiye’de En Çok Tweet Atılan K-pop Yıldızları

 

  1. BTS (@BTS_twt)
  2. EXO (@weareoneEXO)
  3. Stray Kids (@Stray_Kids)
  4. ATEEZ (@ATEEZofficial)
  5. BLACKPINK (@BLACKPINK)
  6. TOMORROW X TOGETHER (@TXT_members)
  7. NCT (@NCTsmtown)
  8. TWICE (@JYPETWICE)
  9. ENHYPEN (@ENHYPEN_members)
  10. GOT7 (@GOT7Official)

En çok tweetlenen K-pop artistleri

  1. BTS (@BTS_twt)
  2. NCT (@NCTsmtown)
  3. ENHYPEN (@ENHYPEN_members)
  4. EXO (@weareoneEXO)
  5. BLACKPINK (@BLACKPINK)
  6. TOMORROW X TOGETHER (@TXT_members)
  7. TREASURE (@treasuremembers)
  8. SEVENTEEN (@pledis_17)
  9. ATEEZ (@ATEEZofficial)
  10. Stray Kids (@Stray_Kids)
  11. TWICE (@JYPETWICE)
  12. GOT7 (@GOT7Official)
  13. The Boyz (@IST_THEBOYZ)
  14. aespa (@aespa_official)
  15. iKON (@YG_iKONIC)
  16. ITZY (@ITZYofficial)
  17. ASTRO (@offclASTRO)
  18. MonstaX (@OfficialMonstaX)
  19. Red Velvet (@RVsmtown)
  20. SHINee(@SHINee)

 

  1. yüzyılın pop ikonu BTS (@BTS_twt), grubun gerçek hayat konseri ‘BTS PERMISSION TO DANCE ON SAHNE – LA’ ile tek başına 68 milyondan fazla katkıda bulunarak, dünya çapında K-pop hakkında en çok Tweetlenen sanatçı olarak en üst sırada yer alıyor. K-pop fenomeni BLACKPINK (@BLACKPINK) ve bir diğer ağır top EXO (@weareoneEXO) ilk 20 listesinde yer almasına ek olarak, genç gruplar TOMORROW X TOGETHER (@TXT_members) ile 2020’de 8. sıradan 6. sıraya yükselerek konumlarını sağlamlaştırdı. 2021, ATEEZ (@ATEEZofficial) bir basamak tırmanarak 9. sıraya, Stray Kids (@Stray_Kids) ise 10. sıraya yükseldi.

2021 ayrıca 4. nesil K-pop idolleri için bir atılım yılı olduğunu kanıtladı. Yükselen K-pop sanatçılarının 2020 listesinde 5. sırada olan ENHYPEN (@ENHYPEN_members), 2021’de (BTS ve NCT’den hemen sonra) hakkında en çok Tweetlenen 3. grup olarak etkileyici bir şekilde yükseldi.

Kpop

En hızlı yükselen Top 10 K-pop yıldızı

  1. ENHYPEN (@ENHYPEN_members)
  2. TOMORROW X TOGETHER (@TXT_members)
  3. TREASURE (@treasuremembers)
  4. aespa (@aespa_official)
  5. ITZY (@ITZYofficial)
  6. IVE (@IVEstarship)
  7. CRAVITY (@CRAVITYstarship)
  8. WEi (@WEi__Official)
  9. ONEUS (@official_ONEUS)
  10. CIX (@CIX_twt)

 

Kore kültürüne, müziğin de ötesinde artan küresel ilgi

K-pop’un erişimi hızla artmaya devam ederken, Kore dizileri, filmler, web siteleri ve diğer eğlence türleri dünya sahnesindeki yerlerini istikrarlı bir şekilde pekiştirirken Twitter’da da çeşitlenen konuşmalar gördük. True Beauty, Sweet Home ve Navillera, Twitter’da webtoon hakkında en çok Tweetlenenler arasında yer aldı. Tabii ki, K-pop’un etkisinin de bir rolü vardı. Resmi film müzikleri ünlü K-pop sanatçılarını içerdiğinde, dramalar ve web siteleri, V’nin Itaewon Class için şarkısı ‘Sweet Night’ gibi izleyicilerde bir artış yaşadı.

Hem hayranların hem de sanatçıların bağlantı kurabileceği bir yer olan Twitter, Kore eğlencesinin farklı yönlerinden birçok ünlüye ev sahipliği yapıyor. Pek çok farklı sanatçının Twitter’da hayranlarıyla düzenli olarak içerik paylaşması ve etkileşimde bulunmasıyla, K-pop topluluğu K-kültüründe daha çeşitli ve etkili hale geldi. Hayranlar ayrıca onları yıldızlara bağlayan daha fazla #OnlyOnTwitter içeriğinin keyfini çıkardı. Twitter, her yerdeki hayranlara #OnlyOnTwitter içeriği sağlayan yeni özellikler ve programlar sunmaya devam ediyor. Twitter, K-pop topluluğuna destek sağlamanın ötesinde, yeteneklerimizi genişletiyor ve K içeriğini tanıtmak için bir hizmete dönüşüyor.

Kpop

Peki sırada ne var?

Twitter tutkulu hayranlarıyla bağlantı kuran idollerle, #KpopTwitter’ın her yıl yeni rekorlar kırmaya devam edeceğinden emin. Ancak K-pop’un ötesinde, K-pop hayranlarının sadece en sevdikleri müzikler, performanslar, konserler ve günlük yaşamlar hakkında konuşmadığı, aynı zamanda dramalara ve web sitelerine artan ilgi gösterdiği için Twitter’da Korece içerik hakkında tartışmaların arttığı görüldü. Twitter, K-pop müzikleri veya başrolde K-pop idolleri ile. Kore içeriğinin küresel tüketimi arttıkça, Twitter’da daha da çeşitli sohbetler görmeyi ve 2022’de #OnlyOnTwitter’da görebileceğiniz daha fazla içerik sağlamayı sabırsızlıkla bekliyor.

Don’t Look Up, Netflix’in tüm zamanların en iyi ilk filmi olmayı kıl payı kaçırdı