Türkiye’ye Düzenlenen Siber Saldırılar Tavan Yaptı

siber saldırı

Türkiye’ye düzenlenen siber saldırıların sayısında son aylarda önemli bir artış yaşandı. Bu artışın arkasında ise Anonymous ve Rusya yer alıyor.

Nexusguard tarafından yayınlanan yeni rapor, Türkiye’ye düzenlenen siber saldırıların son aylarda tavan yaptığını ortaya çıkardı. Yayınlanan bu son güvenlik raporuna göre Türkiye’düzenlenen DDoS saldırılarının sayısı geçtiğimiz birkaç ay içinde önemli ölçüde arttı. Bu alışılmadık yükselişin arkasında ise Anonymous ve Rusya ile yaşanan gerilim yatıyor.

Siber Saldırı Uyarısı!

Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından ortaya çıkan gergin durum siber dünyaya da taşındı. Türk hackerlar Rus sitelerini hedef alırken, Rus hackerler da birçok Türk sitesine DDoS saldırıları düzenlediler. Buna bir de ülkedeki politik olaylara tepki gösteren Anonymous’un saldırılar eklenince DDoS saldırılarının sayısı daha önce görülmemiş bir artış yaşadı. Bu saldırılara en çok maruz kalan siteler Turkcell ve Türk Telekom’un siteleri oldu. Hackerlar DNS sunucularına yaptıkları DDoS ataklarıyla bu iki firmayı bir hayli zorladılar.

Microsoft: Xbox One En İyi Konsol Olacak