Turkcell’den Samsunlu Girişimci Kadınlara Tam Destek

ekg2 logo

Kadınların güçlendirilmesine yönelik projeleriyle Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya örnek gösterilen Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi kapsamında Samsunlu gazetecilerle bir araya geldi.

 Turkcell, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi kapsamında Samsun’da bir basın sohbet toplantısı düzenledi. Samsunlu kadın gazetecilerin ve girişimci kadınların katılımıyla projeye dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen toplantıda Ekonomiye Kadın Gücü projesinde gelinen nokta ve Samsun iline özel bilgiler paylaşıldı.

Samsun’da kullanılan kredi miktarı yıllık 800 bin TL

Samsun Hampton Hilton Otel’de Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü’nün ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, Samsun’da kadın girişimcilerin kendi ayakları üzerinde durmasına destek olmak amacıyla açılan şube sayısının 4, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi’nden faydalan üye sayısının 1500, kullanılan mikrokredi miktarının yıllık ortalama 800 bin TL olduğu açıklandı. Turkcell’in mikrokredi desteğinin yanı sıra iletişim ve teknoloji gücünü dar gelirli girişimci kadınlarla buluşturmak için yola çıktığı projede Türkiye’nin dört bir tarafında 70 bin kadına destek veriliyor.

ekg2 logo

Aslı Ünlü: “Amacımız kadınlarımızı iletişim ve teknoloji gücümüzle desteklemek”

Toplantıda proje hakkında açıklamalar yapan Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, “Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda Eylül 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle Ekonomiye Kadın Gücü projemizi hayata geçirdik. Ekonomiye Kadın Gücü ile şu anda 70 bin kadınımıza destek sağlıyoruz” dedi.

Samsun’da projeye yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Aslı Ünlü sözlerine şöyle devam etti: “Samsun’da 1500 kadın projemizden faydalanıyor. Girişimci kadınlarımız, el işinden takı tasarımına, dokumacılıktan terziliğe ve restoran işletmeciliğine örnek teşkil edecek pek çok çalışma ortaya koyuyor. Bugün sizleri el emeği, göz nuru ürünler yaratan girişimci kadınlarımızla bir araya getirmek ve bu kadınlarımızın hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için daha çok seslerini duyurmak istedik. Kısa sürede emeklerinin karşılığını alacağına yürekten inandığım, hem kendi hem de çevresindeki insanların hayatlarında önemli farklar yaratan girişimcilerimizi cesaretlerinden dolayı bir kez daha kutluyorum. Türkiye’nin www.ekonomiyekadingucu.com sitesi üzerinden daha fazla destekle bu projeyi büyüteceğine inancımız tam” dedi.

turkcell

500 girişimci kadın eğitim aldı

Turkcell bugüne kadar İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Şanlıurfa, Tokat ve Aydın olmak üzere 10 ilde 11 ayrı programla toplam 500 girişimci kadına Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla eğitimler verdi. Daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler içeren, girişimci kadınların kişisel gelişimlerine ve iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerin yanı sıra Turkcell’in Mobil Eğitim altyapısıyla da ek katkılar sağlandı.

Girişimci kadınların ürünleri N11.com’da

Projeden faydalanan girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünleri n11.com’la yapılan işbirliği sayesinde milyonların beğenisine de sunulmuş durumda. Ekonomiye Kadın Gücü projesinden aldıkları mikrokrediler ile ürettikleri eşsiz güzellikteki ürünler N11.com’da açılan Turkcell El Emeği Mağazası’nda sahiplerini bekliyor.

Gear S, Sonbahar Bitmeden Amerika’da