Çözüm Kumbarası Erciyes Üniversiteli Gençlerle Buluştu

BAerciyes2

Intel Türkiye tarafından hayata geçirilen Çözüm Kumbarası’nın üniversite roadshowları devam ediyor. Ege Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve Anadolu Üniversitesi’nin ardından etkinliğin beşinci ayağı, Erciyes Üniversitesi oldu.

Intel Türkiye, Çözüm Kumbarası projesini gençlere tanıtmak ve katılımlarını teşvik etmek amacıyla üniversiteleri geziyor. Çözüm Kumbarası Roadshow’larının beşinci durağı olan Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, teknolojinin bireylerin ve toplumların geleceğini değiştirme gücünü, bu alandaki hızlı gelişmeleri ve sosyal inovasyonun önemini anlattı.

Aydın, herkesin ve her şeyin birbirine bağlı olduğu yeni dünyada teknolojinin önemine dikkat çekti. Teknolojinin toplumları demokratikleştirdiğini, fırsat eşitliği sağladığını, fikirlerin hızla ve düşük maliyetlerle hayata geçmesine olanak tanıdığını söyledi. Burak Aydın, “Teknoloji sayesinde insanlar kaderlerini kendi ellerine alabiliyor. İnovatif fikirler toplumları ve dünyayı değiştirebiliyor. Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük güç ve fırsat, siz yaratıcı gençlerimizsiniz. Çözüm Kumbarası projesiyle heyecanlarınızı, parlak fikirlerinizi toplumsal değerlere dönüştürme fırsatı sunuyoruz. Çözüm Kumbarası için projelerinizi bekliyoruz” dedi.

 BAerciyes1

Burak Aydın’ın ardından Dijital İletişim Uzmanı Ercüment Büyükşener de, “Eski Köye Yeni Adet: Dijital Vatandaş Olmak” başlıklı bir sunum yaptı. Büyükşener konuşmasında, günümüzün değişen dünyasında eskilerin söylediği “Eski köye yeni adet getirme” sözünün değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Dünyanın giderek küresel bir köye dönüştüğü günümüz dünyasının yeni adetleri, yeni düzeni ve yeni kavramları konuşmayı gerekli kıldığına vurgu yapan Büyükşener, konuşmasında dijital vatandaş olmanın, inovasyon ve girişimciliğin ipuçlarını öğrencilerle paylaştı.

Roadshow kapsamında sunumdan sonra Ashoka tarafından, gençlere hayata geçirecekleri sosyal girişimcilik projelerinde yol göstermek amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Workshop’a katılan gençler, ekiplere ayrılarak belirledikleri toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturdular. Daha sonra bu projeleri diğer ekiplere sundular, belirlenen kriterler doğrultusunda üzerlerinde tartıştılar.

Sharp Yeni Televizyon Modellerini Satışa Sunuyor