Honor ilk 5G modeli için tarih verdi

honoro

Hali hazırda ülkemizde de kurumsal olarak faaliyetlerini sürdüren Çinli üretici Honor, ilk 5G destekli modeli için tarih verdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Şu aralar akıllı telefon üreticileri arasında kıyasıya bir rekabet mevcut. Bu rekabette yeni mobil veri teknolojisi 5G’nin de önemli bir payı var. Malum, önümüzdeki 2 yıl içerisinde bu yeni teknolojinin dünya geneline yaygınlaşması bekleniyor. Dolayısıyla 2021’e kadar 5G destekli model sayısında önemli bir artış yaşanacağını söylemek yanlış olmaz.

Şimdilik 5G desteği sunan ülke, bölge ve operatör sayısı hayli kısıtlı. Örneğin ABD’de bu teknolojiyi kullanan bir kaç şehir mevcut. Ayrıca bu şehirlerin tamamında da 5G teknolojisi mevcut değil. Yani bölgesel bazda deneme sürüşlerinin yapıldığını söylemek mümkün.

5G destekli model sayısı artıyor

Muhtemelen 2021’e kadar Türkiye’de 5G teknolojisini kullanmaya başlayacaktır. Çünkü bu yeni mobil veri teknolojisini kullanan ilk ülkelerden biri olacağımız defalarca tekrarlanmıştı.

Elbette bu yeni teknoloji için 5G destekli akıllı telefonlara da ihtiyacımız olacak. Malum şimdilik bu cihazların sayısı hayli kısıtlı. Öyle ki daha Apple’ın bile 5G destekli bir iPhone modeli bulunmuyor. Nitekim 2020 sonuna kadar da bulunması beklenmiyor.

5G mücadelesinde geri kalmak istemeyen bir diğer isim de Honor. Ülkemizde de ticari faaliyetlerini devam ettiren Çinli üretici ilk 5G modeli için tarih verdi. Honor’un en yetkili isimi olan Zhao Ming, ilk 5G destekli modelin 2019’un son çeyreğinde tanıtılacağını açıkladı. Şimdilik beklemedeyiz.

Huawei için İngiliz desteği!