Türk Lirası daha da değer kazanacak! Fiyatlar düşebilir!

akıllı telefonlar

Son dönemde Türk Lirası’nın yükselişi Goldman Sachs’ın da dikkatini çekti. Görünen o ki Türk Lirası önümüzdeki dönemde daha da değerlenecek.

Pandemi döneminde en çok değer kaybeden para birimlerinden birisi de TL olmuştu. Hatta bir ara dolar TL karşısında 8.6 TL‘yi görmüştü. Fakat şimdilerde dolar / TL oranının 7.4 seviyelerine kadar düştüğünü belirtmekte fayda var.

ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs Group Inc. TL’nin geleceğine ilişkin bazı tahminlerde bulundu. Bu tahminlere göre dolar 2021 sonuna kadar daha da düşecek. Hatta doların 2021 sonuna kadar 7TL’nin altına düşebileceği tahmin ediliyor.

Peki doların düşmesi bizim ne işimize yarayacak? Hemen açıklayalım.

ma1

Türk Lirası daha da değer kazanacak! Fiyatlar düşebilir!

Malum ülkemizde pek çok teknolojik cihaz ithal ediliyor. Yani döviz ile yurt dışından getirtiliyor. Bu alışverişlerde yaygın olarak dolar ya da euro kullanılıyor. Fakat söz konusu teknoloji olduğunda doların daha baskın durduğunu söyleyebiliriz.

Dolayısıyla doların düşmesi yurt dışından ülkemize gelen teknolojik cihazların da ucuzlamasını sağlayacaktır. Bu sayede telefon, konsol, PC ekipmanı ve laptop gibi ürünleri çok daha ucuza satın alabileceğiz.

Elbette kurlardaki düşüşün fiyatlara ne zaman yansıyacağını kestirmek biraz güç. Malum pandemi koşullarında istikrarlı bir fiyat politikası tutturmak çok kolay değil. Bir de sürekli artan vergiler var tabi. Vergiler bu hızda artmaya devam ettiği sürece doların düşmesi de fiyatlara olumlu olarak yansımayacaktır.

Audi için bir devrin sonu