Audi için bir devrin sonu!

Audi

Almanya’nın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Audi önemli bir karara imza attı. İşte konunun detayları.

Son yıllarda elektrikli otomobillere verilen önem hayli arttı. Artık pek çok şirket baz modellerinin elektrikli versiyonlarını da üretiyor. Bu durumun temel nedeni ise bazı ülkelerde ilerleyen yıllarda benzin ve mazotla çalışan otomobillerin yollara çıkışının yasaklanacak olması.

Bunun için bazı ülkeler 2030’u işaret ederken bazıları ise 2050’yi işaret ediyor. Fakat 2050 yılına gelindiğinde pek çok ülkede içten yanmalı motora sahip otomobillerin yasaklanacağı kesin diyebiliriz.

Doğal olarak şimdiden üreticiler bu duruma ayak uydurmaya başlamış durumdalar. Zaten pek çok otomobil üreticisi artık dizel yani mazotlu otomobil üretimini sonlandırma aşamasına geldi.

audi elektrikli

Audi için bir devrin sonu!

Muhtemelen önümüzdeki süreçte bu isimlerin sayısı artacaktır. Almanya’nın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Audi’nin de içten yanmalı motorlarla vedalaşmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Ortaya çıkan yeni detaylara göre Audi 2040 yılı itibariyle içten yanmalı motor üretimini tamamen sonlandıracak.

Zaten o tarihe kadar pek çok otomobil üreticisi de içten yanmalı motorlarla vedalaşacaktır. Zira çok değil 10 yıla kadar elektrikli otomobillerin Avrupa’da önemli oranda yaygınlaşması bekleniyor. Aynı şekilde ülkemizdeki elektrikli otomobil sayısının da günden güne artacağı su götürmez bir gerçek.

Hatta Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan TOGG bile elektrikli bir yapıyla yollara çıkacak.

Yerli otomobilin fiyatı belli olmaya başladı