Türkiye’de jura dönemine ait 120 milyon yıllık fosil bulundu!

Crytekten dinozor oyunu geldi

Medeniyetin beşiği olan ülkemizde 120 milyon yıl öncesine yani jura dönemine ait bazı fosillerin bulunduğu belirtildi. İşte 120 milyon yıllık fosil ile ilgili detaylar.

Coğrafi konumuyla pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemizin 120 – 130 milyon yıl öncesinde de toprak parçasıyla kaplı olduğu ortaya çıkmaya başladı. Malum, çok eskiden dünya günümüzdeki gibi bir düzende değildi. Şu anda su yüzeyinde bulunan pek çok bölge de sular altındaydı.

Fakat geçtiğimiz günlerde yapılan bir keşif ile Gümüşhane’de günümüzden 120 – 130 milyon yıl öncesinde yaşamış bazı ağaçların fosilleri bulundu.

Prof. Dr. Raif Kandemir ve Doç. Dr. Coşkun Erüz’ün yaptığı saha incelemesinde, bulunan fosillerden iki yeni ağaç türünün keşfedildiği belirtildi.

fosil

Türkiye’de jura dönemine ait 120 milyon yıllık fosil bulundu!

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Kandemir şunları söyledi;

“Bunlar ‘Jura’ paleocoğrafyasına ait ağaçlar. Çalışmayı İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Ünal Akkemik hocayla birlikte yürütüyoruz. Ünal hoca bunların üzerindeki tanımlamalarda yeni türlerin olabileceğini ifade ediyor. Şu an Güney yarımkürede olup Kuzey yarımkürede olmayan ve aynı zamanda daha önceden yaşamış ama şu an da yaşamayan fosillerin olabileceğini ifade ediyor. O anlamda bu bölge çok ciddi bir öneme sahip.”

Belki ilerleyen çalışmalar ile aynı bölgede dinozor fosilleri de bulunabilir. Şimdilik beklemedeyiz.

Netflix Android için stüdyo kalitesinde ses sistemi sunmaya hazırlanıyor