Tumblr reklamsız hizmet için aylık ücretini duyurdu

Tumblr personel sayısını iyice azalttı

Tumblr, birkaç yıl önce kullanıcı bloglarına reklamlar sunmuş olabilir, ancak şirket şimdi bir fiyat karşılığında reklamsız hizmet sunmaya başlayacak. İşte detaylar.

Sosyal medya sitesi Tumblr, ayda 5 ABD Doları veya yılda 40 ABD Doları karşılığında reklamsız bir seçenek başlattı. Özelliği bilgisayarınızda hesap ayarlarınız üzerinden kurmanız gerekecek, ancak sıfır reklam deneyimi mobil cihazlarda da mevcut olacak. Teklif, Tumblr’ın farklı ülkelerde farklı fiyat politikası belirlemesiyle yakında kendini net bir şekilde belli edecektir. Zira şu anda 5 dolar yaklaşık olarak 70 TL yapıyor. Türkiye için farklı bir fiyat politikası sunacak olan şirket henüz global rakamlarını açıklamadı.

Tumblr reklamsız hizmet için aylık ücretini duyurdu

Ayrıca bu paralı özelliğin ne kadar başarılı olacağını söylemek için çok erken. Tumblr, müşterilerden daha önce reklamları kaldırmak için ödeme yapmalarını istemişti. Tumblr’ın 2018 yetişkin içerik yasağı da sitenin popülaritesine tam olarak yardımcı olmadı. Bununla birlikte, Twitter Blue gibi özellikleri kullanan kişiler Tumblr’a da aynı sebeple para vermeyi seçebilir. Ancak platformun eskisi kadar popüler olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle TikTok’un gelmesiyle tüm sosyal medya platformları için dengeler tekrar oluştu diyebiliriz. Şu anda TikTok açık ara en çok kullanılan platform diyebiliriz. Her sosyal medya platformu da TikTok benzeri özellikler sunmak için elinden geleni yapıyor. Tumblr’ın ise çoğu uygulamaya kıyasla biraz geride kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Logitech Scribe : Beyaz tahta deneyimini online toplantılara taşıyor