Tumblr, algoritma ayarlarını değiştirecek

tumblr

Tumblr, 2018’de yürürlüğe giren yetişkinlere yönelik içeriklerin yasaklanması konusunda New York İnsan Hakları Komisyonu (CCHR) ile anlaşmaya vardı. Ancak anlaşmanın ardından Tumblr’ın yasağı çiğnediği iddia edildi. İşte detaylar.

Tumblr, denetleme algoritmalarını gözden geçirmesi için bir uzman getirecek. Platform moderatörlerini de çeşitlilik ve kapsayıcılık eğitim programından geçirecek. Yasağın ihlal edildiğine dair itiraz süreci başlatacak. Platform söz konusu yetişkinlere yönelik içeriklerle ilgili herhangi bir yasağı çiğnemediği konusunda inanç sahibi. Platformun bünyesinde bulunan ve yetişkinlere uygun içerik yasağını ihlal ettiği düşünülen resimler için itiraz süreci de başlatıldı. Yetkililer şimdi son gözden geçirmeleri ve araştırmaları yapıyor.

Tumblr, algoritma ayarlarını değiştirecek

Automattic geçtiğimiz dönemlerde Tumblr’ı satın almıştı. Bu satın alma ile birlikte bazı problemler doğmuş olabilir. Şu da bir gerçek ki platform yekişkinlere yönelik içerikleri yasakladığında platformundan kayıplar vermişti. Bu sebeple söz konusu yasakla ilgili bazı esnemeler yapılmış olabilir. Özellikle LGBTQ+ kullanıcıları tarafından bir ilgi kaybı rapor edildi. Tumblr pornoyu yasaklamadan önce bile, platform Güvenli Mod’u denen bir filtreye sahipti. Şirket son dönemlerde platformuna katkı sağlayabilecek her şeyi deniyor. Geçtiğimiz günlerde reklamsız hizmet seçeneği de duyurulmuştu. Aylık belli bir bedel karşılığında Tumblr’ı reklamsız olarak kullanabileceksiniz. ABD’de bu bedel aylık 5 dolar olarak belirlendi. Ancak diğer bölgelerde işleve geçecek olan ücretlendirme politikası henüz belli değil.

iPhone Face ID onarımları önemli bir değişiklik alacak