Tüm bilgisayar oyunları akıllı telefonlara geliyor!

gta 5 1

Nvidia’nın yeni sistemi GeForce Now sayesinde tüm bilgisayar oyunları akıllı telefonlarda oynanabilir olacak. Peki sistem nasıl çalışacak? İşte detaylar.

Teknoloji hızla gelişiyor. İnternet hızı günden güne artıyor. Dünya bu kadar hızlı değişince bazı alışkanlıklardan kurtulmak da daha kolay oluyor.

Görünen o ki gelecekte güçlü bilgisayarlar, muazzam konsollar yerini bulut tabanlı sağlam internet gücüne sahip basit cihazlara bırakacak. Bunun ilk sinyalleri de GeForce Now ile gelmeye başladı.

Merakla beklenen GeForce Now sistemi Türkiye’de de hizmete girdi. Peki bu sistem bizlere neler sunuyor? Dilerseniz bu konuyu bir değerlendirelim.

Tüm bilgisayar oyunları akıllı telefonlara geliyor!

Hemen baştan belirtelim. GeForce Now bulut tabanlı bir sistem. Dolayısıyla bu sistem sayesinde hali hazırda kütüphanenizde var olan tüm oyunları düşük sistemli akıllı telefonlarınızdan bile oynamanız mümkün olacak. İhtiyacınız olan tek şey ise güçlü bir internet bağlantısı.

Örneğin kısa süre önce PC ve konsollar için çıkan Cyberpunk 2077’yi basit bir şekilde akıllı telefonunuz ya da tabletiniz üzerinden oynamanız bu sistem sayesinde mümkün olacak. Dilediğiniz tüm oyunları akıllı telefonunuza indirmeden saniyeler içerisinde açıp oynayabileceksiniz.

Elbette bu sistem internet üzerine dayalı bir işleyişe sahip olduğu için kotanıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Basit bir şekilde örneklendirmemiz gerekirse basit bir oyun RTX kapalıyken 1 saatte 2GB veri tüketiyor. Dolayısıyla şimdilik bu sistem mobil veri ile kullanmak için pek de elverişli değil. Lakin önümüzdeki süreçte GFN’ı kapsayan tarifeler mutlaka gelecektir.

GeForce Now Türkiye’de hizmete sunuldu


Yorumlar kapatıldı.