Tüketici hakem heyeti en fazla şikayet edilen konuları sıraladı

Keenetic Premium internet

Son dönemlerde artan şikayetler nedeniyle tüketici hakem heyeti çalışmalarını artırıyor. Peki daha çok hangi konularda şikayetler geliyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Türkiye’de ve dünyada bazı sektörler ciddi oranda şikayet alıyor. Cep telefonu, kredi kartı aidatları internet abonelikleri ve ayakkabı sorunları gibi birçok konuda şikayetler yapılıyor. Bu şikayetlere bakıldığında 2020 yılında korkunç bir yükseliş olduğu görülüyor. Ayrıca şikayetlerin büyük bir bölümü çözüme kavuşturuldu.

Kullanıcıların daha sağlıklı bir tüketim yapabilmesi için önlemler giderek sıkılaştırıyor. En fazla sorunun yaşandığı alanlarda tüketici hakem heyetleri daha fazla özen gösteriyor. Ortaya çıkan son detaylara göre tüketici hakem heyetine Mayıs ayı sonu ile birlikte bu yıl toplamda 216 bin 143 başvuru gerçekleştirildi.

Tüketici hakem heyeti çarpıcı sonuçlar ortaya koydu

Ticaret Bakanlığı verileri kapsamında 2020 yılı boyunca 593 bin 505 başvuru gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu başvuruların 521 bin 148 tanesi karara bağlandı. Ayrıca 860 milyon 778 bin 208 liralık uyuşmazlık ortaya çıktı. Çözüme kavuşturulan sorunlara bakıldığında çok yüksek bir rakam bizleri karşılıyor.

tüketici hakem heyeti

2021 yılı Mayıs ayına kadar olan süreçte tüketici hakem heyetinin yaklaşık olarak yüzde 52 oranında tüketici lehine karar verdiği görülüyor. Ayrıca 2020 yılında da benzer bir tablonun olduğu görülüyor. Yine yapılan araştırmalarda çok çarpıcı bir detay daha var. Tüm başvurular içerisinde 22 bin 380 tanesi internet abonelikleri ile alakalı.

İnternet bağlantı kesintisi neden gerçekleşiyor: Buna çok şaşıracaksınız

Yine aynı araştırma raporlarında 14 bin 466 başvurunun cep telefonları nedeniyle yapıldığı ortaya çıktı. 13 bin 277 başvuru ise kredi kartı aidatları nedeniyle gerçekleştirildi. Sonuçlara bakıldığında internet abonelikleri ve cep telefonu nedeniyle tüketicilerin büyük sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. Peki siz bu rakamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?