Tübitak’tan Teknolojik Araştırma

tübitak1

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali’nde dereceye giren projeler ödüllendiriliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Vali Göngör Azim Tuna, proje yarışmalarında elde edilen başarının önemine dikkati çekerek başarıda emeği geçenleri kutladı.

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünün yaşandığını anımsatan Tuna, şunları kaydetti: “Bundan 100 yıl önce millet olarak var olma mücadelesi verdik.

Cepheye gidenlerin içinde eğitimini yarıda bırakıp canını feda eden gençlerimiz vardı. Bugün bizim yapacağımız onların yarım bıraktığı işi tamamlamaktır.

Esas başarı ülkemizi her alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına yükseltmektir. Bu nedenle sizlerin iyi yetişmesine büyük önem vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Arvinli de geçen yıl Ankara ‘da yapılan finale en çok proje gönderen bölge olduklarını söyledi.

tübitak

Artvinli, 3 gün sürecek sergide 2 bin 119 proje arasındaki en iyi 100 projenin izlenime sunulacağını belirterek, buradaki en iyi 22 projenin Türkiye finaline gideceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Necmi Özen de bu tür etkinlikleri önemsediklerini anlatarak, “Öğrencileri proje yarışmalarında çalışırken görmek bizim en büyük hayalimiz. Bu bir bayrak yarışıdır.

Derecelendirme yapılacaktır ancak önemli olan projelerin burada olmasıdır” dedi. ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bahattin Acat da bölge final sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ESOGÜ Spor Salonu’na geçerek proje sergisinin açılışını yaptı.

Kullanıcılar Facebook’a 1 Saat Erişemedi