Tübitak Otomotiğe Bağladı

tübitak

Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili operasyonlar sonucu 700 kişinin işine son veren TÜBİTAK’ta, siber güvenliğin sağlanması için yeni nesil güvenlik duvarları satın alınırken, elle yapılan birçok işlem de otomatikleşti.

Kurumda sanal güvenlik tünelleri kurulurken açık kodlu ve merkezi günlük toplama sistemleri üzerinden araştırma yaparak uygun bulunan adaylar teste alındı.

Taraflı rapor yazdıkları iddiasıyla yaklaşık 700 kişinin işine son verilen TÜBİTAK, kriptolu telefonların dinlenmesi nedeniyle yeni önlemleri de hayata geçirdi.

TÜBİTAK’ın Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre 17 Aralık operasyonunun ardından kuruma bağlı kritik birimlerdeki fiziksel ve sanal sunucularla mevcut sistemlerin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıldı.

tübitak

Başbakanlık genelgesi gereği Ipv6’yı destekleyen yeni nesil güvenlik duvarları satın alınarak kullanıma açıldı. TÜBİTAK Başkanlığı ve bağlı birimler arasında IPSEC VPN tünelleri kurulurken SSL sertifikaları da yenilendi.

Ayrıca açık kaynak kodlu ve merkezi günlük toplama sistemleri hakkında araştırma yapılarak uygun bulunan adaylar da teste alındı.

Kurumdaki mevcut ana veri tabanının büyümesi nedeniyle oluşan sorunlara karşı teknik önlemler alınırken dokümantasyon ortamı da değişti.

ZTE Nubia Z9 Max ve Z9 Mini Tanıtıldı