Trump’ın sosyal medya sitesi aniden kapatıldı: Kimse onu kabul etmiyor

Trump'ın sosyal medya sitesi

ABD Başkanı olduğu dönemlerde büyük çatışmalara neden olan Trump’ın sosyal medya sitesi ani bir şekilde kapatıldı. Hadi gelin hem bu kapatılma nedenine hem de diğer detaylarla birlikte bakalım.

Hatırlayacağınız üzere eski ABD Başkanı Donald Trump seçimlerden sonra sert tartışmalara neden olmuştu. Onun açıklamaları Facebook, Twitter, Instagram ve birçok sosyal medya platformunda paylaşıldı. Halkın bir bölümü ayaklandı ve ABD kongresini bastı. Durum kontrolden çıkınca sosyal medya siteleri yeni bir önlem aldı.

Donald Trump neredeyse tüm sosyal medya platformlarından engellendi. Böylece onun halkı çatışmalara sürükleme politikası engellenmiş oldu. Ancak o insanlara ulaşmak için yeni bir yol tercih etti. Kendi takipçileri ile rahatlıkla bir araya gelebileceği bir site kurdu. Ancak bu sosyal medya sitesi çok geçmeden kapatıldı.

Trump’ın sosyal medya sitesi henüz başlangıç

Donald Trump’ın yardımcısı olarak bilinen Jason Miller bu platformun kapatıldığını açıkladı. Ancak yaptığı açıklamalarda bunun henüz bir başlangıç olduğunu ifade etti. Ona göre yeni yollarla insanlara ulaşacaklar.

Trump'ın sosyal medya sitesi

Eski ABD başkanı özgür ve güvenli şekilde konuşma imkanı sunduğunu söylediği bir sosyal medya platformu oluşturdu. Ancak daha çok onun takipçileri ve destekçileri bu platformda yer aldı. Ayrıca isteyenler buradaki Trump sözlerini Twitter üzerinden paylaşabiliyordu.

Donald Trump sosyal medya yasaklarına bir blog ile tepki verdi

Twitter hesabı kapanmadan önce 88 milyon civarında takipçisi olan Trump hezimet yaşadı. Bugüne kadar sosyal medya hesabı kapatılan ilk ABD başkanı oldu. Ayrıca kendi kurduğu sosyal medya sitesinin kapatılması ise onu iyice sinirlendirdi. Bakalım Trump’ın yeni hamlesi ne olacak.