Facebook Trump yasağını giderek genişletiyor

Trump'ın sosyal medya sitesi

Milyarlık kullanıcı sayısına sahip olan Facebook Trump yasağını giderek daha fazla artırıyor. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Son dönemlerde giderek daha fazla tartışmalara neden olan Facebook, Trump yasağını iyice yayma kararı aldı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde meclis binası basılmıştı ve ABD medyasında bu çok geniş bir yer almıştı. Bu durum ABD tarihinde 100 yıl önce yaşanmıştı.

Facebook tarafından yayınlanan ve Facebook Global Politika Yönetimi Başkan Yardımcısı Monica Bickert tarafından açıklandığı üzere bazı platformlar kaldırıldı. Bu platformların ortak özelliği Donald Trump destekçisi olmaları. Yani artık Facebook Donald Trump yanlılarını bile platformdan uzaklaştırıyor.

Facebook yeni kurallar getirebilir

Facebook doğruluk operasyon merkezi ABD olayları üzerine iyice önem kazandı. İnsanların birbirine adeta gaz verdiği bu tür platformlar, sıkı gözetim altında. Meclis baskını bardağı taşıran son damla olmuştu.

Facebook Trump yasağını

Donald Trump tarafından yapılan açıklamalar seçmenleri gaza getirdi ve oyların çalındığı düşünüldü. Sırf bu nedenle “çalmayı durdur” sloganlı platformlar ortaya çıktı. Bu durum aynı zamanda olayların ateşini fitilleyen neden oldu. İşin aslına bakacak olursak Donald Trump destekçileri fazlasıyla öfkeliydi ve bu öfkelerini meclis binasına aktardılar.

Facebook ve diğer büyük sosyal medya platformları giderek daha fazla denetim sağlayacak. Bu aynı zamanda yeni kuralların gelmesi demek oluyor. Şirketin özellikle geçmiş dönemlerde Donald Trump gibi bir ismin ABD başkanı olmasına neden olduğu bile söyleniyor. Bu nedenle Facebook çok daha dikkatli olmak zorunda.

Bugünlerde sosyal medya alanında yeni bazı sevimsiz kurallar ve denetimler ortaya çıkabilir. Peki sizce bu tür denetimler arttırılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.