Microsoft TikTok konusunda çok samimi açıklamalar yaptı

Tiktok fenomeni sapıkça hayatını anlattı

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Microsoft, TikTok konusunda son derece önemli açıklamalara yer verdi. Hadi gelin hem bu açıklamalara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Microsoft TikTok konusunda defalarca açıklama yapmak zorunda kaldı. Ancak bu açıklamaların son derece yüzeysel olduğunu söyleyebiliriz. İlk defa şirketin en üst düzey yöneticilerinden bir tanesi önemli değerlendirmelere yer verdi. Burada asıl odak noktası ABD ve Çin arasında devam eden mücadeleydi. Zaten uygulamanın Microsoft şirketine satılma isteği bundan kaynaklanıyordu.

Hatırlayacağınız üzere Donald Trump Çin ile çok sert mücadelelere girişti. Özellikle büyük Çin merkezli markalar yoğun engeller ile karşılaştı. Mesela Huawei bunlar içerisinde en başta geliyordu. Şirket hiçbir ABD’li markadan donanım alamadı. Donald Trump son dönemlerde TikTok üzerinde yoğunlaşmaya başlamıştı.

Microsoft TikTok konusunda üzgün değil

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında TikTok platformunun kendilerine geldiği görülüyor. Yani Microsoft şirketinin konu ile ilgili herhangi bir girişimi olmadı. Bunun yerine TikTok kendisi Microsoft ile anlaşmak istediğini söyledi.

Microsoft TikTok konusunda

ABD merkezli teknoloji devinin Xbox Live ve Linkedin gibi platformlara sahip olması onu ön plana çıkarıyor. TikTok işte tam da böyle bir şirket arıyordu. Bu nedenle üst düzey yöneticiler ile görüşme ayarlandı. Esas amaç TikTok platformunun en azından yönetim kısmının Microsoft şirketine devrilmesiydi.

Tiktok fenomeni sapıkça hayatını anlattı

Sosyal medya devi ABD içerisinde farklı bir çalışma yürütecekti. Diğer ülkelerde mevcut sistem devam ederken ABD içerisinde Microsoft herşeye hakim olacaktı. Hatırlayacağınız üzere Donald Trump uygulamanın ABD vatandaşlarının bilgilerini çalmak istediğini açıklamıştı. Microsoft bu uygulama ile yapılmak istenen anlaşmanın iptal edildiğini söyledi. Ancak bundan üzüntü duymadıklarını belirtti.