Trendyol teslimat noktası hizmetini başlatıyor kargoyu beklemenize gerek kalmayacak

Trendyol satıcılar arasında ayrım

Bir süredir hakkında çeşitli dedikodular çıkan Trendyol teslimat noktası, kısa bir süre içerisinde kullanıma açılıyor.  Özellikle de kargosuna hemen kavuşmak isteyenler bu hizmete başvurabilir.

Trendyol teslimat noktası kargoculuk alanında bazı klasikleri değiştirmek için geliyor. Normal şartlarda herhangi bir sipariş verdiğinizde çok uzun yollardan geçiyor. İstediğiniz ürünler mağazadan çıkıp aktarma merkezinden başka bir aktarma merkezine geçiyor. Bu durum bazen günlerce beklenmesine neden olabiliyor.

Trendyol tarafından geliştirilen bir sistem sayesinde bu kadar fazla beklemeye gerek kalmıyor. Kargonuz çok hızlı bir şekilde sizlere ulaşabiliyor. Ancak sistemin yeni olması, henüz tam olarak oturmasını engelliyor.

Trendyol yeni kargo sistemi nasıl çalışacak?

Trendyol tarafından geliştirilen yeni bir sistem sayesinde ürünlerin eve gelmesi için beklemeye gerek kalmıyor. Bunun yerine tüm siparişler belirli bir teslimat merkezinde toplanıyor. Bu sayede kargoyu beklemek yerine hızlıca bu noktalardan alabilirsiniz.

Trendyol teslimat noktası

Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, 81 ilde 2500’e yakın teslimat noktası kuruldu. Kısa bir süre içerisinde bu sayı 5000’e çıkarılmak istense bile hemen mümkün olmayacak. Mevcut olumsuz koşullar bu konuda yapılan yatırımları da engelliyor.

Trendyol için böyle bir hizmetin kullanılması oldukça karlı. Firma bu sayede hem çalışan masrafından kurtulacak hem de daha hızlı kargo teslimatı yapacak. Bunu teşvik etmek için çaba harcıyorlar. Mesela bu yöntem ile kargosunu alanlar 20 TL indirim kazanıyor.

Bu tür sistemler ilerleyen dönemlerde diğer platformlar tarafından da sıklıkla kullanılabilir. Sizce böyle bir kargo teslimat yöntemi iyi sonuçlar getirir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.