Kargo şirketleri büyük zarara uğrayabilir işte ürkütücü tablo

o AMAZON DELIVERY facebook

Pandemi dönemi ile birlikte büyük bir ilerleme kaydeden kargo şirketleri büyük zarara uğrayabilir. Hadi gelin bunun nedenlerine birlikte göz atalım.

Pandemi süreci ile birlikte kargo firmalarına olan talep adeta patlama noktasına geldi ancak kargo şirketleri büyük zarara uğrayacak gibi görünüyor. Küçük işletmeler dahil olmak üzere herkes online ticarete yönelmeye başladı. Elbette online ticaret denilince cep telefonundan ışınlanma yoluyla ürünler gelmiyor. Bunları mutlaka kargo firmaları tarafından müşterilere ulaştırılması gerekiyor.

Sadece ABD’den gelen haberler bile aslında pozitif gibi görünen bu durumun pek iyi olmadığını gösteriyor. Buna göre yaklaşık olarak 3 milyar civarında kargo henüz kullanıcılara teslim edilmiş değil.

Kargo şirketleri yeni önlemler almak zorunda

Online ticaret alanında yaşanan patlamalar nedeniyle ortaya çıkan devasa kargo ihtiyacı, ne yazık ki şu andaki firmalarla karşılanamıyor. Bunu yapabilmeleri için öncelikli olarak daha fazla çalışan almaları gerekiyor. Gelen son verilere göre 275 bin kişi kargocu olarak işe alındı.

kargo şirketleri büyük zarara

Bu kişilerin daha çok mevsimsel işçi şeklinde tanımlandığı ve muhtemelen siparişleri yetiştiremeyeceği ifade ediliyor. Bu noktada en büyük zorluğu yaşayanlar hiç şüphesiz küçük işletmeler. Onların çok fazla imkanı olmadığı için gelen yoğun talebi karşılamakta zorlanıyorlar.

Ayrıca kargo geç gittiği her gün aynı zamanda rekabet için bir kayıp anlamına geliyor. Amazon gibi kuruluşlar ise neredeyse aynı gün teslimat yaparak rekabette büyük avantaj elde ediyor. Şu anda siparişlerde aşırı bir gecikme olmasa bile yine de kargo firmaları için tehlike çanları çalıyor.

Sizce online ticaret nedeniyle ortaya çıkan bu yoğunluk kargo firmaları tarafından nasıl karşılanabilir. Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.