Trendyol – BlindLook İle Online Alışveriş Artık Daha Kapsayıcı

BlindLook

Sesli Simülasyon  teknolojisini web sitesine ve mobil uygulamasına entegre eden Trendyol, BlindLook işbirliği ile Türkiye’nin en yüksek kullanıcı sayısına sahip EyeBrand sertifikalı e-ticaret platformu oldu.

Trendyol, on binlerce görme engelliye online alışveriş deneyiminin kapılarını açan EyeBrand sertifikasıyla, tüm ekosisteminde pozitif etki yaratmayı hedefleyen sürdürülebilirlik çalışmalarını yeni bir seviyeye taşıdı.

Trendyol, BlindLook iş birliği ile görme engellileri aktif kullanıcılar olarak online alışveriş dünyasına dahil eden Sesli Simülasyon (Audio Simulation) teknolojisini e-ticaret kanallarına entegre etti.

Görme engelli tüketiciler, sunulan her ürün ve hizmeti yardıma ihtiyaç duymadan kullanabilmeleri için BlindLook tarafından geliştirilen sesli haritalama teknolojisi sayesinde Trendyol, görsel odaklı olan e-ticaret dünyasını Sesli Simülasyon ile görme engelliler için erişilebilir hale getirdi.

BlindLook

Sesli Simülasyon (Audio Simulation) Nasıl Çalışıyor?

BlindLook tarafından geliştirilen ses odaklı erişilebilirlik teknolojisi Sesli Simülasyon, görme engelliler için ürün ve hizmetleri erişilebilir hale getiriyor ve tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital ürün ve hizmetleri yardıma ihtiyaç duymadan kullanmalarına olanak sağlıyor. Ekran okuyucu programlarla paralel bir biçimde çalışan teknoloji, herhangi bir web sitesi veya uygulamayı kullanırken alınması gereken aksiyonları sesli bir biçimde aktararak kullanıcıları yönlendiriyor:

  • Görme engelli, BlindLook platformuna kaydolur.
  • Trendyol’a ait simülasyonlar görme engellinin ekran okuyucu programıyla uyumlanır.
  • Görme engelli, sesli yönlendirme ile Trendyol.com ve Trendyol mobil uygulamasında ürün seçenekleri arasında özgürce gezinerek hızlı, kolay ve güvenilir alışverişin keyfini çıkarabilir.

ByteDance’i TikTok’u Satmak Yerine Yasağı Göğüsleyecek