Toyota, Tokyo Olimpiyatları TV reklamlarını iptal etti! Protestolar sürüyor

Toyota, Tokyo Olimpiyatları TV reklamlarını iptal etti! Protestolar sürüyor

2020 Tokyo Olimpiyatları’nın en büyük kurumsal sponsoru olan Toyota Motor Corp., Japonya’daki Olimpiyatlarla ilgili tüm TV reklamlarını kaldırmaya karar verdi.

Nagata soyadlı bir Toyota halkla ilişkiler yöneticisi Pazartesi günü Japonya’nın günlük Yomiuri gazetesine verdiği demeçte, “Olimpiyatlar halkın anlayışını kazanmamış bir olay haline geliyor” dedi. Yönetici, Toyota CEO’su Akio Toyoda ve diğer üst düzey yöneticilerin 23 Temmuz’daki Tokyo Yaz Olimpiyatları açılış törenine katılmayacağını da sözlerine ekledi. Toyota, Japonya’da şirketin sponsor olduğu Olimpiyat sporcularının yer aldığı bir dizi TV reklamı yayınlamayı planlıyordu. Ancak Japon halkı Olimpiyatlar’ın iptal edilmesi yönünde eylemlerde bulunuyor.

Toyota, Tokyo Olimpiyatları TV reklamlarını iptal etti! Protestolar sürüyor

Şimdi, medya analistleri, Japon iş dünyasının bir devi olan Toyota’nın kararının, diğer yerel sponsorların ve reklamcıların kararlarını etkileyip etkilemeyeceğini izliyor. Toplu olarak, yaklaşık beş düzine Japon şirketi, Olimpiyatlara ev sahipliği yapan bir ülkenin işletmelerinin şimdiye kadarki en büyük katkısını sundu. Olimpiyatlara 3 milyar dolardan fazla harcandı. Delta tipi COVID-19 vakalarındaki bir artışın ortasında Tokyo dördüncü olağanüstü hal altındayken, dünyanın dört bir yanından ülkeye giren on binlerce sporcunun, yetkilinin ve gazetecinin yer aldığı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın yerel halkın hayatını tehlikeye atacağına dair kamuoyu endişesi yüksek olmaya devam ediyor.

Olimpiyat organizatörleri, hafta sonu boyunca Oyunlar için Japonya’ya seyahat eden insanlar arasında – iki sporcu ve binlerce katılımcının yakında toplanacağı Olimpiyat köyünde kalan bir organizatör de dahil olmak üzere – 25’ten fazla pozitif koronavirüs testi bildirdi. Dört gün içinde başlayacak olan Oyunlar ile Japon halkının yüzde 20’sinden biraz fazlası yeni koronavirüse karşı tamamen aşılanmış durumda.

Samsung Galaxy Buds 2 bomba gibi özelliklerle geliyor: Yeni renk sürprizleri var