Toyota otomobil üretimini sınırlıyor!

toyota corolla

Dünya’nın en büyük otomobil firması olan Toyota, dünya çapında yaşanan çip sıkıntısı sebebi ile Eylül ayında dünya çapında araç üretimini %40 oranında azaltacağını duyurdu.

Toyota otomobil üretimini sınırlıyor! Toyota önümüzdeki ay yaklaşık 900.000 otomobil üretmeyi planlamıştı, ancak şimdi bunu 540.000 araca çekti.

Pandemi çip sıkıntısına neden oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle çip talebi artı. Otomobil üreticilerinden küçük ev aletleri üreticilerine kadar çok çeşitli işletmeler çip sıkıntısından etkilendi.

Bu yılın başlarında üretimini kesen Alman firması Volkswagen Reuters’e şunları söyledi: “Şu anda üçüncü çeyrekte çip arzının çok değişken ve sıkı olmasını bekliyoruz. General Motors, Ford, Nissan, Daimler, BMW ve Renault da dahil olmak üzere Toyota’nın diğer rakipleri, küresel çip sıkıntısı karşısında üretimi azalttı.’’

Toyota otomobil üretimini sınırlıyor!

Toyota, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’de üretimi azaltmamak için elinden geleni yapsa da bundan kaçamadı. Karar Üretimi azaltmak, Asya’daki koronavirüs vakalarının yeniden canlanmasıyla arzı vurdu. Şirket, Ağustos ayında Japonya ve diğer yerlerdeki tesislerinde bazı kesintiler yapacak. Kesintilerin büyük kısmı Eylül’de gelecek ve Asya ve ABD’deki fabrikaları etkileyecek.

İngiltere’de Toyota’nın Derbyshire’daki Burnaston’da bir araba fabrikası ve Deeside’da bir motor fabrikası var. Açıklamada, “Toyota, küresel olarak otomotiv endüstrisini etkileyen yarı iletken tedarik sıkıntısının etkisini en aza indirmek için büyük çaba sarf edecek’’ açıklamasında bulunuldu. Toyota’nın bir bütün olarak amacı, 2021’in sonuna kadar kayıp hacmi telafi etmektir.

Toyota hisseleri Perşembe günü %4,4 oranında düşerek Aralık 2018’den bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydetti.

Uygun fiyatlı Galaxy A03s tanıtıldı! İşte fiyatı