Thief’te Kaydetme Sorunları Yaşanıyor

Thief DG

Thief’te oyun kaydetme konusunda sorunları yaşandığı ve Square Enix’in bu sorunları gidermek için çalıştığı açıklandı.

Eidos Montreal tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en sevilen serilerinden birini yenileyerek geri döndürmeyi amaçlayan Thief, uzun süreli bir bekleyişin ardından Şubat ayında oyunseverlerle buluştu. Square Enix tarafından PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 ve PlayStation 4’e yönelik olarak satışa sunulan oyun, her ne kadar karışık tepkiler alsa da oyunseverlerden büyük ilgi gördü. Ancak son günlerde yaşanan teknik sorunlar, Square Enix’in başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Thief_DG

Oyunu kaydetme veya eski kayıtlarına ulaşma konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar ilk olarak dün karşılaştıkları bu sorunları sosyal medya üzerinden Square Enix’le paylaştılar. İlk başlarda oldukça az sayıda olan bu sorunlara Square Enix temkinli yaklaşsa da ilerleyen saatlerde şikayetçilerin sayısının artmasıyla birlikte Square Enix’te yaşanan bu sorunları doğruladı ve bu sorunları gidermek için çalıştıklarını açıkladı.

Şimdiye kadar PC, PlayStation ve Xbox One kullanıcıları tarafından karşılaşılan bu sorunun kaynağını bulmakla meşgul olan Square Enix, henüz kayda değer bir çözüm sunmuş değil. Sorunla karşılaşan kullanıcıların bazıları sistem tarihini değiştirerek bu sorunu giderdiklerini belirtiyor olsa da, bu değişikliğin sadece ufak bir kısım için işe yarayacağı belirtiliyor. Kalıcı bir çözüm içinse Square Enix’in sorunun kaynağını tespit ederek yeni bir güncelleme yayınlaması gerekecek.

Starcraft Ghost Hala Gündemde