Tor Operasyonu!

Tor Operasyonu

İnternetin popüler ağı Tor’a ABD ve Avrupa polislerinin işbirliği ile büyük çapta operasyon başlatıldı.

The Onion Router’ın kısaltmasından yola çıkılarak adlandırılan ağ üzerinden yapılan online işlemler takibi ile büyük bir operasyon gerçekleşti.

Tor Operasyonu!

Amerikalı ve Avrupalı polislerin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda çeşitli ülkelerden 17 kişi gözaltına alındı. Tor aracılığıyla kendisini maskeleyen 400 kaçakçı site kapatıldı. Sonrasında olayla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili FBI tarafından yapılan açıklamada kendilerini karaborsa olarak adlandıran grupların Tor üzerinden kimliklerini gizleyerek yasa dışı uyuşturucu, ateşli silah, çalıntı kredi kartı satışı ve kara para aklama suçlarını işlediklerinin tespit edildiği belirtildi. Gözaltına alınan 17 kişi ile birlikte 1 milyon dolarlık Bitcoin dijital parası ve 200.000 dolar değerindeki uyuşturucu, altın ve gümüşe el konuldu.

The Onion Router’ın kısaltması olan Tor, gizlilik ve güvenliği ön planda tutarak kişi ve grupların online işlem ve gezinti yapmalarını sağlayan, ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan dünya genelinde faaliyet gösteren bir ağdır. Tor sistemi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri araştırma laboratuvarında ortaya çıktığı bilinmektedir.

Total War: Attila’dan Yeni Fragman!