Android için Tor Browser yayınlandı!

Android için Tor Browser

Tarayıcı kullanırken gizlilik benim için en önemli şey diyorsanız size bir müjdemiz var. Android için Tor Browser yayınlandı. İşte yeni tarayıcının detayları ve nasıl kullanılacağı sizlerle.

Masaüstü ve mobil platformlarda tercih edebileceğiniz çok sayıda tarayıcı yazılımı mevcut. Hemen her yazıcı farklı özellikleri ile öne çıkıyor. Ancak içlerinden bir tanesi oldukça özel. Windows ve Linux platformlarında uzun yıllardır kullanılan Tor Browser artık Android platformu için kullanılabilir durumda.

Android için Tor Browser nasıl kullanılıyor?

Öncelikle Tor Browser’ı kullanmak için çok özel bir şey gerekmediğini belirtelim. Google Play Store uygulama marketinden “Tor Browser for Android” uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ancak uygulama henüz alpha sürümünde. Yani bunu erken erişime benzetebiliriz. Henüz %100 stabil diyemeyeceğimiz alpha sürümü uygulamanın temel özelliklerini içeriyor.

Android için Tor Browser

Tarayıcıyı çalıştırmak için ikinci bir uygulama gerekiyor ve o uygulama da Play Store içerisinde yer alıyor. Android için Tor Browser uygulamasını kullanmak için kendi proxy uygulamasına da ihtiyaç duyuluyor. Bunun için Orbot Tor Proxy uygulamasını da Android cihazınıza kurmanız gerekiyor. Tor ağına şimdilik başka türlü bağlanmak mümkün değil.

iPhone Xs Max ve iPhone Xr performans testi sonuçları

Android için Tor Browser kararlı sürümü 2019 yılında yayınlanacak ve o zaman Orbot isimli proxy uygulamasını kullanmaya gerek olmayacak. Uygulama 32 MB boyutunda ve şimdiden kullanıcılardan olumlu yorumlar almaya başlamış.

Android için Tor Browser uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. İhtiyaç duyulan ikinci uygulama Orbot için ise buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Apple kullanıcıları için ise yine Tor ağına bağlanabilen Onion tarayıcı uygulamasının App Store üzerinden erişilebilir olduğunu da hatırlatalım.