BlackBerry Önümüzdeki Yıl Hız Kesecek

BlackBerry DG 2

BlackBerry’nin gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan firma CEO’su John Chen, önümüzdeki sene az sayıda telefon piyasaya süreceklerini açıkladı.

Bir zamanlar akıllı telefon pazarındaki en önemli firmalar arasında yer alan Kanadalı telefon üreticisi BlakcBerry, son yıllarda bu alandaki etkinliğini kaybetti ve bunun sonucu olarak iflasın eşiğine kaldı. Ancak sadık kullanıcı kitlesi ve BBM gibi popüler ürünlerinin yardımıyla bu sıkıntılı süreci geride bırakmayı başaran BlackBerry, bu yıl akıllı telefon pazarına sağlam bir geri dönüş yaptı.

BlackBerry_Passport

Yenilikçi tasarımıyla dikkat çeken ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan yeni amiral gemisi akıllı telefonu BlackBerry Passport‘u geçtiğimiz aylarda piyasaya süren Kanadalı telefon üreticisi, daha alışılmış bir tasarıma sahip olan bir diğer akıllı telefonu BlackBerry Classic’i de yıl bitmeden piyasaya sürecek. Bu yeni cihazlarının kullanıcılardan gördüğü ilgi sayesinde yıllar sonra ilk kez kar etmeye başlayan BlackBerry, bu durumu korumak için elinden geleni yapacak.

Firmanın CEO’su John Chen‘in açıklamalarına bakılacak olursa firmanın gelecektede karlı dönemler geçirebilmesi için yapılması gerekenlerden biri de, akıllı telefon konusunda doğru adımlar atmak olacak. Reuters’a verdiği röportaj sırasında konu hakkında açıklamalarda bulunan Chen, firmasının sıkıntılı günlere geri dönmemesi için elinden geleni yapacağını ve bu hedef doğrultusunda önümüzdeki yıl oldukça az sayıda yeni akıllı telefonu piyasaya süreceklerini söyledi.

Chen’in bu açıklamaları göz önüne alındığında, daha önce ortaya çıkan 4 akıllı telefon dışında farklı bir BlackBerry akıllı telefonun 2015 yılında piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Şu ana kadar ortaya çıkan bu 4 telefonun Passport, Classic ve Z3’ün halefleri ve bir süredir konuşulan alışılmamış BlackBerry telefonundan oluşması bekleniyor.

Apple Pay’in Çıkışı Google Wallet’a Yaradı