TOGG sanılanın aksine daha ucuz olabilir

togg

Hali hazırda gelişim aşamasında bulunan TOGG için bazı fiyat tahminleri ortaya çıkmaya başladı. Fakat TOGG sanılanın aksine çok daha ucuz olabilir. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

TOGG sanılanın aksine daha ucuz olabilir. Türkiye yerli ve milli otomobilini geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Gerek tasarımı, gerekse de özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken TOGG, kısa bir süre önce üretim bandına indi. Peki TOGG ne zaman çıkacak ve en önemlisi de TOGG’un fiyatı kaç TL olacak?

Bu iki soru için şimdilik net bir açıklama yok. Fakat son günlerde sosyal medyada hem TOGG’un fiyatı, hem de çıkış tarihi ile ilgili bazı iddialar mevcut. İlk olarak çıkış tarihine ilişkin iddialardan bahsedelim.

Togg

TOGG’un 2022’nin sonlarına doğru ya da 2023 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Fakat bu tarihlerin henüz netleştirilmediğini yeniden belirtelim. Fiyat tarafında da çeşitli söylentiler mevcut. Fakat günümüz şartlarına göre 700 bin TL gibi bir etiket ön görülüyor.

TOGG sanılanın aksine daha ucuz olabilir

Fakat burada unutulan ufak bir detay var. O da TOGG için sunulması muhtemel olan vergi muafiyeti. Eğer devlet gerçekten de TOGG’a olan ilgiyi arttırmak için vergi tarafında bir muafiyet sunarsa, o zaman TOGG’un fiyatı rakiplerine oranla çok daha avantajlı olacaktır.

Fakat en iyi koşullarda bile otomobilin fiyatının 500 bin TL altına düşmesine pek de imkan verilmiyor. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Disney metaverse için ilk somut adımı attı