Tim Cook Neye İzin Verdi?

Tim Cook Neye İzin Verdi?

Cupertinolu teknoloji devi Apple ve CEO’su Tim Cook, teknoloji dünyasında en çok konuşulan firmalar arasında yer alıyor.

Uzun zamandır Tim Cook ile ilgili haberlere rastlayamıyorduk. En son cinsel kimliği ile ilgili haberlere rastlamıştık. Uzun zamandır sessizliğini sürdüren Cook yeni açıklamalarda bulundu; lakin açıklamalara geçmeden önce haber sonrası Tim Cook ve Apple’a olan güveninizin sarsılabileceğini belirtmek isteriz.

Dünyada hükümet adına ajanlık yapmak oldukça moda olan bir meslek haline geldi. Aslında çoğu insan devlet adına casusluğun sadece Türkiye’de yapıldığını düşünüyor.

Oysaki ABD’de de dahi bu olaylara rastlayabiliyoruz. Devlet adına casusluk yapan firmaların başında Microsoft geliyor. Ki bununla ilgili haberlere de rastlamış olmalısınız.

Tim Cook Neye İzin Verdi?
Tim Cook Neye İzin Verdi?

Rastlamadıysanız da eski NSA çalışanı Edward Snowden’a bakmanızı tavsiye ederiz. Apple CEO’su Tim Cook bugün itibariyle Beyaz Saray’da ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Görüşme sonrası Tim Cook gazetecilere şu açıklamalarda bulundu: “Bugün Obama ile teknolojik bir sohbet gerçekleştirdik.

Devlet Güvenliğinde teknoloji kullanımı ile ilgili konuştuk. Devletin güvenliğini tehdit eden her türlü konuda –Yani Apple cihazlarında bu bilgiler yer alıyorsa ve kişisel mesajlar gibi- kendisine destek olacağım” dedi. Bakalım, Cook’a nasıl tepkiler gelecek?

Transcend Yeni DDR4 Belleğini Duyurdu