TikTok, bir AI sohbet robotunu test ediyor

TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

TikTok yakında kullanıcıların içeriklerini keşfetmesi için yeni bir yol sunabilir. İşte tüm detaylar.

Şirket, videolar önerebilecek ve kullanıcıların ne izlediğiyle ilgili sorgulara yanıt verebilecek Tako adlı yapay zeka destekli bir sohbet robotunu test etmenin “ilk aşamalarında”. TikTok’tan yapılan açıklamada, ilk olarak TechCrunch tarafından bildirilen botun şu anda Filipinler’de test edildiğini söyledi. Şirket, “Tako, üçüncü taraf bir sohbet asistanı tarafından destekleniyor ve TikTok’ta eğlenceli ve ilham verici içeriği keşfetmeyi kolaylaştırmak için tasarlandı” dedi.

TikTok,mbir AI sohbet robotunu test ediyor

TikTok, testin erken bir aşamasında olmasına rağmen, görünüşe göre uygulamada oldukça belirgin bir şekilde Tako’ya yer veriyor. Asistana giden bir kısayol, yer imleri ve beğeniler için kısayolların yanı sıra sağ ana menüde oturuyor. Bu özellik Snap’in uygulamasında chatbot’u My AI’ye verdiği öneme benzer şekilde konumlandıracak ve onu kullanıcının sohbetlerinin en üstüne çıkarır.

Ancak My AI’dan farklı olarak TikTok, Tako’yu yeni içerik bulmanın ve kliplerde tartışılan şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmenin bir yolu olarak konumlandırıyor gibi görünüyor. Bot, sohbet arayüzünün ekran görüntüsünde, “Kullanıcılar bana herhangi bir şey sormaktan çekinmeyin ve aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diyor. Yapay zekanın kullanımı çok daha fazla artarak platformlarda da karşımıza çıkmaya devam edecek. Bu yüzden daha fazla özellik de eklenebilir.

Sony, Project Q isimli yeni cihazını duyurdu! Ancak el konsolu değil!